Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 20 juli 2017 19:43

SBB Open Paren Bridge Kampioenschappen 2017 van start gegaan

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Bridge Bond organiseert zijn Nationale Open Paren Bridge Kampioenschappen 2017 over twee speelsessies t.w. op 17 en 24 juli in de speelruimte van de kantine van DSB. Dit prestigieus toernooi is inmiddels van start gegaan.

Afgelopen maandag met de eerste spannende speelsessie. Er doen hieraan 26 leden mee met de meeste competitieve (actieve) bridgers van de Bond en de winnaars van de vorige editie zijn Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh.

Eerste speelsessie d.d. maandag 17-7-2017: Er werd op de eerste speelavond een open parensessie gedraaid over 13 ronden van steeds 2 boards (in totaal 26 spellen), waarbij een ieder paar tegen elkaar uitkwam. Vanwege het oneven aantal paren (13 paren - 7 wedstrijdtafels) was er dus een rusttafel. Op het laatste moment die dag kwamen er nog twee paren bij.

Nadat de bridgers welkom waren geheten door de voorzitter en de noodzakelijke mededelingen werden gegaan t.a.v. de wedstrijdleiding, arbitrage, speelsysteem / scoren op de Bridgemate, consumptie etc., verliep de speelsessie in een gemoedelijke sfeer, waarbij voor de nodige drank en snacks was gezorgd door het bestuur.
 
Aan het eind van de eerste speelsessie bleek dat Stephen Harripersad en Bianca Jubitana in vorm waren en de eerste goede stappen hebben gedaan om te proberen de titel binnen te halen. Zij hadden het niet slecht gedaan door bij deze sessie de hoogste score te halen met 165 punten en een gemiddelde score van 63,5%. De top was goed voor 10 punten en de nul voor 0 punt.

De tweede hoogste score ging naar Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh met 153 punten en 58,8%. De derde hoogste score was voor het koppel Piem Reiziger / Pieter Sonneveld met 151 punten en 58,1%. De vierde plaats was voor Sjon van Tewari / Gert Klootwijk met 147 punten en 56,5%. De top vijf werd afgesloten door Jagdies Harpal / Santosh Raghoenandan met 144 punten en 55,4%.
 
Echter niks is nog zeker, omdat er nog van alles kan gebeuren de komende week bij de tweede en laatste beslissende speelsessie. Het volgend week maandag wordt er weer 13 ronden van steeds 2 boards gespeeld, waarbij wederom een ieder tegen elkaar speelt en elkaar bekampt (in totaal 26 ronden / 52 boards). Er wordt een dringend beroep gedaan dat een ieder op tijd aanwezig is, zodat men uiterlijk om half 8 ’s avonds (19.30 uur) kan beginnen. De uitslag en prijsuitreiking aan de kampioen en semikampioen volgt direct hierna.                                                                                                            

Surinaamse Bridge Bond                        

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 76 keer Laatst aangepast op donderdag, 20 juli 2017 19:53

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK