Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 29 september 2017 14:04

Gezellige SBB Vakantie Bridgedrive 2017 te Commewijne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ook dit jaar organiseerde de Surinaamse Bridge Bond (SBB) zijn jaarlijkse gezellige vakantiebridgedrive en wel op zondag jl. Het werd voor de 10e keer buiten de stad georganiseerd (sinds het jaar 2007: 4x in Saramacca, 1x in Palmentuin en 6x in Commewijne).

Het geheel werd bij de familie Girjasing aan de Oost-Westverbinding langs de Suriname-rivier afgewerkt. Het geheel startte die prachtige ochtend met een koele bries de inloop en inschrijving/ registratie omstreeks 09.30 uur. Daar een ieder (op één enkele na) op tijd aanwezig was, werd er omstreeks 10.15 uur begonnen met de korte openingsspeech van de voorzitter, Jane Harkisoen. Ze heette de bridgers van harte welkom, deelde de huishoudelijke mededelingen mee en wenste hun een prettige speeltijd toe.

Het deelnemersveld was zeer gemixt met de meer/minder ervaren en jonge bridgers en een ieder was zeer ingenomen om het beste van te maken en beloofde het een spannende bridgedrive te worden. Na het uitvallen van 1 paar die dag ervoor en die ochtend zelf nog 1 paar, deden hieraan uiteindelijk 9 paren mee en er werd in 1 (één) open klasse gespeeld. Er werd gespeeld op de Bridgemate II en werd er via de apparaten de loop gevolgd en ook gescoord.

Er werd over zeven ronden gespeeld van steeds 4spellen (in totaal 28 boards), waarbij sommige paren een rusttafel hadden vanwege het oneven aantal paren. De eerste spannende sessie omvatte vijf speelronden tot ongeveer één uur nm., waarna er heel lekker werd gegeten bij de op tijd bezorgde lunch en men in een ontspannen en luchtige sfeer van de mooie omgeving kon genieten en pauzeren. Er was voor genoeg eten en drank gezorgd door het bestuur en was er extra drank aanwezig gezorgd door de gastheer.

Na het afloop van de laatste twee speelsessies in de tweede ronde was de uiteindelijke uitslag na enige controle/correctie beschikbaar en volgde direct de prijsuitreiking. Er was gezorgd voor trofeeën t.b.v. de winnaars en de semikampioenen van deze Vakantiedrive, en was er ook voor de rest gezorgd voor wat troostprijzen gesponsord door Beyrouth Bazaar (fraaie bakjes en kopjes). Na het dankwoord van de voorzitter aan de gastheer, Marion Hoeseni-Idu voor de coordinatie en de medebestuursleden voor de organisatie, werd er mee geholpen met het opruimen en het afsluiten. Het geheel had een zeer ordelijk en goed verloop en mag zeker teruggeblikt worden op een succesvolle georganiseerd vakantie evenement.

Rinia Lieuw A Soe en Remie Wiratma winnen Vakantiedrive 2017
Het is een heel spannende drive geworden, omdat de verschillen weinig uit elkaar lagen. Het gelukte Rinia Lieuw A Soe en Remie Wiratma om de Vakantiedrive 2017 te winnen. Dit resultaat werd gehaald door 142 wedstrijdpunten te behalen en een percentage van 63,4 te scoren, genoeg voor de absolute overwinning. De tweede plaats was voor het gelegenheids bridgekoppel Jane Harkisoen / Dew Gajadin met een score van 139 punten en 62,1%. De derde plaats was voor het vader/zoon bridgekoppel: Ratan & Shiva Kalka met een score van 119 punten en 53,1%. De vierde plaats was met 112 punten en 50% voor het gelegenheidskoppel Sandra Clenem / Marcel Wittenberg. De topvijf rang-schikking werd afgesloten met een notering van 109 punten en 48,7% voor de ‘jonge’ bridgers Shaief Chashawa en Glenn Town, die ook nog schaken.

De bridgers worden met deze activiteit in de gelegenheid gesteld om de vakantie enigszins goed af te sluiten en de Bond hoopt dat van deze unieke evenement steeds gretig gebruik zal worden gemaakt door o.a. hieraan en andere activiteiten deel te nemen. Verder hoopt zij ook op verdere participatie van de bridgers op de normale maandagse competitiedagen. Het laatste groot bridgetoernooi staat gepland voor december a.s. als de prestigieuze Kerstbridgedrive wordt gehouden.

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 38 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora