Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 09 april 2014 09:39

Nationaal viertallen kampioenschappen 2014 ten einde

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) heeft met succes zijn Nationale Open Bridge Viertallen Kampioenschappen 2014 op 3 april j.l. afgesloten.

Dit toernooi begon op 10 maart j.l. met de Round Robin voorronde, waaraan zes viertallenteams meededen. De twee finalisten bekampten elkaar in de volgende formaties: Team Raghoenandan bestaande uit Santosh Raghoenandan/Jagdies Harpal en Piet Sonneveld/Piem Reiziger en Team Harripersad bestaande uit Stephen Harripersad/Raymond Stelk en Ratan Kalka/ Ramon Razab-Sekh. Jane Harkisoen deed hier niet mee. Op Ramon na wisten deze zelfde spelers in het landenteam ook de 40ste Inter-Guyanese Bridge Kampioenschappen titel het vorig jaar te winnen, toen dit toernooi in Paramaribo werd georganiseerd.

Beide teams hadden in aanloop naar de finale elk slechts een enkele wedstrijd verloren en waren de verwachtingen hoog. Vooral daar Team Raghoenandan gebrand was op revanche, omdat zij in de voorronde minimaal had verloren van Team Harripersad (14-16 VP). De finale werd gehouden in de achterkantine van de DSB o.l.v. wedstrijdleider Ewald Muskiet. Er werd gespeeld in 4 sessies van steeds 12 spellen, waarbij na 6 spellen de partnerparen met elkaar wisselden. Aan de ene tafel speelden Stephen Harripersad en Raymond Stelk in de oost-west richting en aan de andere tafel speelden Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh in de noord-zuid richting de hele avond.

De wedstrijdsessies begonnen omstreeks 18.00 uur en na de eerste sessie van twaalf spellen was de stand 27 – 11 IMP in het voordeel van Team Raghoenandan. Na een flitsende gespeelde sessie hierna, dat Team Harripersad goed won met 45 – 11 IMP, stond Team Harripersad nu voor met achttien IMP. Na een zinderende derde sessie waarin teams elkaar vrijwel in evenwicht hield, werd het toch 21-20 IMP in het voordeel van Team Raghoenandan. Dit hield in dat Team Harripersad nog steeds voor stond met zeventien IMP. Nog niets was beslist, uitgesloten of duidelijk en de beslissing zou dus pas in de laatste sessie moeten vallen en de spanning was duidelijk te snijden. Het werd dan ook een waar spektakel te vergelijken met een bloedstollende thriller, waarbij pas de laatste spel de doorslag zou moeten gaan geven.

Spel 24 werd aan de ene tafel eerder gespeeld en Raymond Stelk/Stephen Harripersad gingen in een 4 Ruitencontract min drie down (150 punten voor team Raghoenandan). Nu werd dit laatste spel gespeeld aan de andere tafel, waarbij door een biedmisverstand van Jagdies en Santosh het te hoge 4 Schoppencontract gedoubleerd werd door Santosh en het twee down ging (300 punten voor team Raghoenandan). Team Raghoenandan wist op dit spel alleen al 450 punten te verdienen goed voor 10 IMP. Deze sessie werd uiteindelijk door Team Harripersad verloren met 10-33 IMP. Dit bracht Team Raghoenandan op een totaal van 92 IMP en 86 IMP voor Team Harripersad, resulterende in een minieme overwinning van 16-14 VP stand (o.b.v. 48 boards).

Team Harripersad werd onttroond (en tegelijkertijd nu semikampioen) en Team Raghoenandan is de nieuwe kampioen Nationaal Viertallen van Suriname. Even mogen beide teams weer samen straks Suriname vertegenwoordigen bij de landenviertallen wedstrijden tijdens de 41ste Inter-Guyanese Bridge Spelen dit jaar (IGBS 2014) tijdens het Paasweekeind, welke in Montjoly te Frans Guyana wordt gehouden.

Na de uitslag werden de trofeeën overhandigd door de voorzitter van de Bond. De tournament director, de heer Ewald Muskiet, werd ook bedankt voor zijn belangeloze en tomeloze inzet en het in goede banen leiden van de wedstrijden bij dit toernooi; er hoefde gelukkig niet al te veel beroep om hem gedaan te worden bij de enkele voorvalletjes na. De SBB zal in de resterende dagen voor de aanvang van de IGBS 2014 alles in het werk stellen om de deelname aan dit prestigieus toernooi, dat voor de 41ste keer onafgebroken wordt georganiseerd, tot een succes te maken. Immers is Suriname regerend Inter-Guyanees kampioen (de laatste 3 jaar) en zal proberen de grote wisselbeker thuis te houden. We zullen wel ermee gaan, maar ook terugkeren ermee. Vanaf de komende maandag zal er weer normaal gespeeld worden bij de kantine van de DSB.

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 456 keer
Marsosur