Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 20 augustus 2014 03:58

SBB Open paren kampioenschappen 2014 afgerond

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Ramon Razab-Sekh en Ratan Kalka Ramon Razab-Sekh en Ratan Kalka

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) organiseerde zijn jaarlijkse Open Paren Bridge Kampioenschappen dit jaar over twee speelsessies t.w. op maandag 04 en 11 augustus jl. in de speelruimte van de kantine van DSB na een rustweek i.v.m. Ied-Ul-Fitre.

De winnaar van vorig jaar Philip Issa met toenmalige gelegenheidspartner Jan-Willem van der Heijden werd op een laat wanhopig verzoek voor een partner helemaal op het allerlaatste moment geaccommodeerd met een bridgepartner met n.l. niemand anders dan de jarige voorzitter Jane Harkisoen, die zich aanvankelijk had voorgenomen om het rustig aan te doen die avond thuis op haar jaardag. Toen er een beroep op haar werd gedaan om te spelen vervulde ze haar sportieve plicht om mee te doen. Uiteindelijk deden hieraan zes competitieve paren mee, waarbij enkele bridgers net buiten de boot vielen omdat zij niet eerder hadden opgegeven noch de intentie hadden geuit om mee te doen en uiteindelijk in een klasse werd gespeeld.   

Eerste sessie d.d. 4-8-2014:                                                                                               
Er werd op de eerste speelavond een parensessie gedraaid over 5 ronden van steeds 4 boards (in totaal 20 spellen). Vanwege het even aantal paren, was er dus geen rusttafel. De speelsessie verliep op zich heel vlot en in een heel gemoedelijke sfeer, waarbij voor de nodige drank was gezorgd door het bestuur. Aan het eind hiervan bleek dat de gelukkige Philip Issa het niet slecht had gedaan met Jane Harkisoen en won de eerste sessie met een score van 50 punten en 62,5%. Hiermede maakte hij een goede stap om deze titel te prolongeren even wel nu met een andere partner. De tweede plaats werd gedeeld door Anand Poeran/ Arthur Jones en Ramon Razab-Sekh/Ratan Kalka met een gelijke score van 43 punten en 53,75%. Echter was niks nog zeker, omdat er nog van alles kon gebeuren de volgende week bij de tweede sessie.                                                                                                                    

Tweede sessie d.d. 11-8-2014:                                                                                                    
Op de laatste ronde werd wederom een sessie over 20 boards gespeeld. Ook deze sessie verliep vlot en opmerkelijk is dat tijdens het heel toernooi geen enkele keer naar de arbiter is geroepen. Bij gebrek aan traktatie (men had gehoopt dat de voorzitter wat zou meenemen) deed men zich maar tegoed aan de aanwezige drank (soft, sap en water). Na het spelen van deze tweede sessie werd de uitslag van deze ronde bekendgemaakt. Deze werd nu gewonnen door Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh met een score van 50 punten en 62,5%. De tweede plaats was verrassend voor Shirley Burnett en Manolito Vasilda met een score van 43 punten en 53,75%. Een gedeelde derde plaats was voor Jane Harkisoen/Philip Issa en Rinia Lieuw A Soe/Remie Wiratma met een score van 41 punten en 51,25%. Hierdoor werden na berekening van de overall uitslag Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh SBB open paren kampioen 2014 en eindigden Jane Harkisoen en Philip Issa op de tweede plaats. Een verdienstelijke derde plaats was voor Shirley Burnett en Manolito Vasilda. De vierde plaats werd ingenomen door Rinia Lieuw A Soe en Remie Wiratma. De top vijf werd gecompleteerd door Anand Poeran en Arthur Jones.

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 483 keer
Marsosur