Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 11 augustus 2015 16:14

Chaotische zomer van Lionel Messi nader bekeken

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lionel Messi Lionel Messi

De Catalanen trappen het nieuwe seizoen officieel af met de Europese supercup tegen Sevilla, maar de meeste aandacht zal toch uitgaan naar de sterspeler naar Lionel Messi. Hoe komt de kleine magiër tevoorschijn uit een zomer om dat zo snel mogelijk te vergeten.

Vier dagen nadat Messi zich met Barcelona voor de vierde keer in zijn loopbaan kroonde tot Europa’s beste, kreeg de dribbelaar te horen dat hij binnenkort alsnog voor de rechter moet verschijnen, vanwege de beschuldigingen van belastingfraude aan het adres van hem en zijn vader. Het kamp-Messi zou de Spaanse belasting hebben omzeild door bedrijven in Belize en Uruguay te gebruiken voor het verkopen van portretrechten.

Een maand later volgden dreun twee en drie. Eerst de na strafschoppen verloren finale van de Copa America tegen Chili – weer geen prijs met Argentinië – vervolgens de storm aan kritiek vanuit zijn vaderland. Met de meest pijnlijke opmerkingen afkomstig van Diego Maradona, zijn idool. “We hebben de beste speler van de wereld, die vier keer scoort tegen Real Sociedad. Maar als hij dan bij de Argentijnse nationale ploeg komt, raakt hij geen bal. Je vraagt je dan af: is hij Zweeds of Argentijns?”, sneerde de legendarische nummer 10.

Het laatste oefentreffen van Barcelona tegen AS Roma liet ruimte voor speculatie hoe Messi die perikelen had verwerkt. Enerzijds waren daar de briljante assist op Neymar en de 2-0 van zijn eigen voet, acties die suggereerden dat alle onrust geen invloed had gehad op zijn gemoedstoestand. Anderzijds was daar de kopstoot aan het adres van Mapou Yanga-Mbiwa, een vlaag van verstandsverbijstering die totaal niet strookte met het karakter van Messi.

De soap van Barça zelf
Op het ereterras in Tbilisi hoopt een andere hoofdrolspeler in Barcelona’s roerige zomer dat Messi zal schitteren als vanouds. Josep Maria Bartomeu kreeg deze zomer opnieuw de voorzittershamer in handen gedrukt, nadat hij de door Johan Cruijff gesteunde Joan Laporta versloeg. De socio’s vonden de gewonnen treble van vorig seizoen zwaarder wegen dan het feit dat Bartomeu een jarenlange celstraf boven het hoofd hangt, voor zijn rol in de vermeende belastingfraude bij de transfer van Neymar. De Turk Arda Turan speelde het derde hoofdpersonage in de Catalaanse soap. De middenvelder werd voor een transfersom die kan oplopen tot 41 miljoen euro overgenomen van Atletico Madrid, hoewel hij vanwege het transferverbod pas in januari 2016 kan debuteren. Ook Aleix Vidal, die voor 10 miljoen overkwam van Sevilla, zit in de wachtkamer.
Gelukkig voor Barça wordt het vizier vanaf vanavond weer gericht op de prestaties op het veld, niet op de onrust ernaast.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 327 keer Laatst aangepast op woensdag, 12 augustus 2015 06:21
Marsosur