Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 27 mei 2016 13:52

JoFeWa ongeduldig over toekomst jeugddammen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De damafdeling van de Jongeren Federatie Wanica (JoFeWa) vraagt zich af hoe verder met de damsport, vooral bij de jeugd. De nationale kampioenschappen moesten in april gehouden worden, maar de subsidie voor de SDB is van overheidswege uitgebleven.

Hierdoor is de Dambond niet is in staat geweest om dit toernooi te organiseren. ‘Maar we kunnen ons hoofd niet laten hangen en blijven zitten’, zegt Hemradj Basdewsing, coördinator van JoFeWa. ‘We zijn bereid te helpen en hebben dat ook aangeboden aan de SDB-voorzitter. Maar de voorzitter heeft ons aanbod niet geaccepteerd. Hierna hebben we met nog twee andere bestuursleden gesproken om in het Pinksterweekend het toernooi in de klassen U-11, U-14 en U-17 te organiseren, maar het mocht niet baten.

Nu zitten de jeugddammers al veertien maanden zonder toernooien na de nationale kampioenschappen van 2015’, zegt Basdewsing. ‘Ik heb zelfs voorgesteld om met mankracht en arbiterskosten in te komen.’ En toch is het resultaat zero. Jofewa zelf organiseert vijf tot zeven jeugdtoernooien op haar eigen kracht. ‘Mijn spelers vragen zich af waarom ze trainen. Zullen ze maar interne toernooien blijven spelen?’ JoFeWa roept alle damactoren en ondersteuners op om de handen ineen te slaan om een oplossing te zoeken. Zelf zal ze vandaag in haar trainingscentrum Ujala aan de Dageraadweg beraadslagen over de toekomst van deze sport.
 
Intussen gaat het intern damtoernooi van JoFeWa verder. De ploeg heeft momenteel twee trainers, te weten Pradeep Hardajal die groep A traint en Hendrik Sakimin die groep B traint. Vorige week won Phavan Basdewsing van Akash Bhagirath, Aydon Amatsoeran verloor van Nawien Loedoer, Dewanand Orie won van Roedhranie Basdewsing, Nitish Moensie verloor van Jermaine Amatanwar en Rohan Doerga Misier speelde remise tegen Sagar Loedoer.

DB Suriname

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 492 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 mei 2016 14:14

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora