Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 16 september 2016 15:34

Geste Sport en Jeugzaken verzekerd reis dammers naar Panam

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een delegatie van de Surinaamse Dambond heeft vandaag o.l.v. ondervoorzitter John Hasrat een geste mogen ontvangen uit handen van dhr. Aniel Ghisaidoobe die Minister Faizal Abdoelgafoer van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken vertegenwoordigde.

'Deze geste verzekerd de reis van landskampioen Guno Burleson M.I., semikampioen Niaaz Salarbaks en demikampioen Alfaisie Johannes M.F naar het Pan-Amerikaans zonedamtoernooi dat van 21 tot en met 29 september in Brazilië zal worden afgewerkt. Vooral voor Guno Burleson komt het goed uit, omdat hij zaterdag al richting Brazilië vertrekt', aldus SDB penningmeester Henry Sjoerwamo.

'Bij ontvangst van de SRD 32.000,- hebben wij vandaag gelijk werk van gemaakt om Burleson zijn deel, waarop hij recht heeft, te geven. Wij zijn het Ministerie zeer erkentelijk voor de geste en uiteraard hoopt de Dambond dat het Ministerie hen door zal gedenken zodat ook de stilgelegdetoernooien van 2016 goed afgerond kunnen worden', zei Sjoerwamo verder.

Ook SDB ondervoorzitter John Hasrat was bijzonder ingenomen met de geste, maar zei wel dat het Ministerie sporters altijd moet ondersteunen vooral als zij bezig zijn Suriname op een internationaal toernooi te vertegenwoordigen. 'In de regio staat Suriname voor wat dammen betreft aan top en wij moeten het zo houden', aldus Hasrat. Aniel Ghisaidoobe van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken gaf aan dat ondanks de precaire situatie in het land, het Ministerie toch zijn uiterste best heeft gedaan om de gelden vrij te maken.

Burleson, zesvoudig kampioen van Suriname en tweevoudig kampioen van Pan-Amerika, vertrekt eerder omdat hij zich goed wil voorbereiden voor het toernooi. De Surinaamse dammer wil bij winst van dit toernooi zijn Internationaal Damgrootmeester titel behalen. Niaaz Salarbaks en Johannes Alfaisie M.F. vertrekken wat later, maar zullen uiterlijk voor 21 september al in Brazilië moeten zijn voor het toernooi. SDB bestuurslid Dewsharan Sital zal, op eigen kosten, als begeleider het toernooi in Brazilië samen met de dammers bijwonen.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 470 keer Laatst aangepast op vrijdag, 16 september 2016 18:02

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK