Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 09 april 2017 10:02

Ingezonden: aan het bestuur van de SDB en lidverenigingen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Aan: Het bestuur van de Surinaamse Dambond en alle aangesloten lid-verenigingen. Van: Dam vereniging Perkaash en het bestuur van JoFeWa (Jongeren Federatie Wanica). Betreft: Het organiseren van de nationale jeugd-dam kampioenschap 2017 van Suriname door de SDB.

Wanica, 2 april 2017

Geachte leden,

Bij deze vragen wij aan de lid-verenigingen van de SDB en de zittende bestuursleden om een commissie te installeren die de nationale jeugd-dam kampioenschap 2017 voor de jeugd-dammers kunnen realiseren. Deze activiteit zouden wij graag in de paas vakantie willen laten plaatsvinden en wel in de periode 20 april tot en met 5 mei 2017.

Dit zouden wij willen doen zodat de prijzen samen met die van de senioren, die mee doen aan de SKD 2017, tegelijkertijd uitgereikt kunnen worden op 9 mei 2017 (ivm 65 jaar SDB). Het doel van de nationale JDK is om de jeugdigen te stimuleren om te blijven dammen om zowel nationaal als internationaal te groeien. JoFeWa heeft door middel van 7 nationale jeugd-dam activiteiten in 2016 jeugdigen gestimuleerd en gemotiveerd om te blijven dammen.

Wij krijgen dan direct een beeld van wie de beste jeugd-dammers in de U11, U14 en de U17 zijn, als ook welke district de beste dammers heeft. JoFeWa heeft al 3 personen geïdentificeerd die dit project zouden kunnen trekken, waaronder de heer H. Basdewsing met een inbreng van SRD 2000,-. De vereniging Perkaash en JoFeWa verwachten dat alle positieve dam-actoren hun bijdrage zullen leveren aan dit toernooi.

Een ieder wilt graag dat het toernooi onder de leiding van de SDB plaatsvindt. Als wij voor 6 april 2017 antwoord van u krijgen, dan zullen wij de jeugd-dammers via de scholen motiveren om mee te doen aan dit evenement. Er zijn al in totaal 40 spelers uit Wanica, Paramaribo en Nickerie die mee willen doen aan de JDK 2017.

Bij deze willen wij u bij voorbaat bedanken voor u aandacht en dat er een hechte samenwerking komt tussen de SDB, JoFeWa, het ministerie van Sport en Jeugdzaken en het bedrijfsleven, zodat dit toernooi en nog vele andere dam activiteiten gerealiseerd kunnen worden voor de jeugd-dammers van Suriname.

Hoog achtend,

Mevrouw S. Goeldjar, de heer B. Linger
Secretaris van JoFeWa, Ondervoorzitter van Perkaash

Lees 158 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora