Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 08 augustus 2017 19:21

JoFeWa viert 30-jarig bestaan op gepaste wijze

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Jongeren Federatie Wanica (JoFeWa) heeft op zondag 6 juli op gepaste wijze haar 30-jarig bestaan gevierd. In dammen is JoFeWa ook al tien jaren actief en heeft deze organisatie zowel nationaal als internationaal vele jeugddammers afgeleverd.

De meeste zijn nog steeds actief binnen het damgebeurin in Surinaame. De voorzitter J. Kadier gaf aan dat alle top jeugddammers die nu ook deelnemen aan de Surinaamse damkampioenschappen, dammers zijn die uit de gelederen van JoFeWa komen. De motivatie is erg groot geweest over de afgelopen jaren. Er was wel een down periode 2012 - 2014 door een verdeling van het bestuur die belast was met dammen, maar JoFeWa heeft zich kunnen herstellen door damvereniging Perkaash in het leven te roepen.

Van Perkaash doen er anno 2017 dertien spelers mee in de finale. Damvereniging Perkaash onder de hoede van JoFeWa heeft haar spelers kunnen blijven motiveren om aan top te blijven. Dit terwijl de meeste jeugddam groepen doodbloeden en andere verenigingen geen jeugddammers kunnen aanwerven, dit gaat uiteraard ten koste van het damniveau van Suriname.

Als JoFeWa toernooien organiseert doen er minimaal vijftig jeugddammers. In 2016 werd er een scholen en districten damkampioenschap georganiseerd met 95 deelenemers uit zes distriten. De D.C. van Wanica Zuid-Oost mevrouw A. Hankers zei erg trots te zijn op JoFeWa en haar activiteiten in en rondom Wanica. In samenwerking met de D.C. zal er een nationale jeugd sneldam toernooi in november gehouden worden met alle districten.

De heer Kenneth Jaliens, afgevaardigde vanuit het ministerie van Sport en Jeugdzaken gaf aan dat geen enkel ander damvereniging de afgelopen tien jaren zoveel heeft gedaan voor jeugddammen in Suriname. Hij bracht zijn felicitaties uit aan JoFeWa en hoopt dat het goede werk voortgezet wordt. "Hopelijk volgen de overige damverenigingen het goede voorbeeld om jeugddammen in Suriname te bijven promoten. Hierdoor kunnen jeugddammers worden afgevaardigd om mee te doen met internationale dam evenementen", aldus Jaliens.

Vooral de jeugddammers en buurtbewoners hebben genoten van dit geslaagde feest. Samen met de grote sponsoren van de afgelopen paar jaren met name Combe markt, H.J. de Vries, SDR car center, Raymond Sapoen, familie Baidjoe en de heer A. Gajadien, D. Durga, mw. E. Marianne, de gemeenschap van Wanica en nog vele anderen zouden de meeste of niet alle activiteiten van JoFeWa zijn geslaagd. Het JoFeWa bestuur bedankte tenslotte al actoren van harte voor hun goede daden.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 69 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 augustus 2017 19:32

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK