Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 27 september 2017 04:43

Sportdag ter afsluiting van de vakantie

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Afgelopen donderdag is op het Axwijk sportcentrum SOSIS terrein een sportdag georganiseerd door het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Hierbij hebben ook sporters van het district Wanica geparticipeerd. De activiteiten startte om 10.00u in de ochtend.

Ook de onderdirecteur van het ministerie van Sport en Jeugdzaken dhr. M. Sastroredjo, Mevr. Kortram (vertegenwoordiger van de DC van Zuid-Oost Wanica) en dhr. H. Basdewsing (algemeen coordinator van JoFeWa waren aanwezig bij de opening. De jeugd-dammers van JoFeWa waren goed vertegenwoordigd met maar liefst vijftien spelers. Doordat de jeugd-dammers van JoFeWa elke week trainen en zich inzetten hadden de bezoekers en jeugd-spelers van de andere ressorten geen schijn van kans om van hen te winnen.

Overhandiging schooltassen tijdens de family day op het Sportcomplex Kwatta
Op zondag 24 september 2017 waren de jeugd-dammers van JoFeWa vertegenwoordigd met 25 spelers. Secretaris Kortram die namens Districtscommissaris Audrey Hankers van Zuid-Oost Wanica vijftien schooltassen mocht overhandigen aan de jeugddammers van JoFeWa wenste de kinderen succes toe met het nieuw schooljaar. Ook vice president Ashwin Adhin overhandigde enkele schoolpakketten.

Er werd een mini toernooi gehouden van drie ronden waaraan ook de finalisten van het laatstgehouden nationale jeugd-dam kampioenschap van de SDB mee hadden gedaan. Deze finalisten de semi-kampioen in de U17 en U20 P. Basdewsing, finalist V. Sheonath en U14 kampioen S. Loedoer hebben simultaan met de resterende spelers gespeeld en hebben al hun wedstrijden gewonnen. 

De spannendste wedstrijd tijdens het simultaan spelen was het treffen tussen S. Loedoer en K. Bagwandien. Laatstgenoemde dammer kon niet meedoen in de U14 finale vanwege een fout van de arbiter. Bagwandien heeft toen maar zijn kunnen getoond door S. Loedoer geen makkelijke overwinning te gunnen. Volgend jaar heeft Bagwandien bevestigt voor het U14 kampioenschap te gaan. Het minitoernooi werd in 2 groepen verdeeld namelijk groep A en B. Dit om de leeftijd en ervaringsverschil niet te laten uitmaken wie de winnaar werd.

V. Sheonath heeft tegen alle verwachtingen in van P. Basdewsing kunnen winnen door van een fout te profiteren. Op de tweede plek eindigde P. Basdewsing met jeugd-dam begeleider B. Linger op de derde plaats. Linger won zijn laatste wedstrijd door middel van een combinatie (3-5) van de U14 semikampioen E. Kalicharan. In groep B werd S. Basdewsing gekroond tot kampioen met nieuwkomer A. Ragghu als semi-kampioen. A. Ragghu is er pas een paar maanden bij JoFeWa maar laat nu al zien over talent te beschikken om zich later hoog te kunnen plaatsen binnen de damsport. In het bijzonder voor de jeugd-dammers van JoFeWa is het een leuke training geweest. De JoFeWa dammers starten op 13 oktober weer met hun training.

Er wordt nog steeds naar sponsoring gezocht voor deze drie spelers zodat zij mee mogen doen met de opkomende jeugd WK. JoFeWa hoopt dat alle sponsoren bijeen komen om hun afvaardiging mogelijk te maken.

Jongeren Federatie Wanica

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 55 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 september 2017 13:48

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora