Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 03 april 2016 12:26

Shaquille van Zichem zo goed als hersteld van blessure

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Shaquille van Zichem Shaquille van Zichem

Surinaams Judo en Worstel kampioen Shaquille van Zichem was hard op weg een top internationale Martial Arts vechter te worden, maar op 16 februari 2014 raakte van Zichem zwaar geblesseerd. De voorste kruisband van de knie was gescheurd.

Na een paar maanden besloot Van Zichem zich te laten opereren in Brussel (België), de wereldstad waar hij de komende 5 jaar vanwege zijn studie zou verblijven. Intussen is de succesvolle operatie al 16 maanden oud.  ‘Ik ben bijna volledig hersteld. Ik zit op 90 tot 95%’, zegt de 20-jarige Van Zichem, die nu op vakantie is in Suriname.

‘Het enige wat goed moet komen is de volledige buiging van mijn knieën. Dat gaat nog niet helemaal, want mijn spieren trekken aan m’n kuitbeen als ik me knie buig. Maar dat komt ook goed’, zegt Van Zichem zelfverzekerd.

Zo’n 3 weken geleden is hij begonnen met het trainen met judo en Brazilian Ji Jutsu. ‘In Nederland heb ik 1 keer een worsteltraining gedaan bij Kops Gym. Je kan niet alle trainingen tegelijk doen, het kost ook geld’, zegt hij. Volgens zijn programma moet hij de kracht en technieken die hij in de afgelopen 2 jaren heeft gemist, inhalen dit jaar.

‘Ik was in een belangrijke fase van mijn carrière, toen de blessure kwam. Ik wil in 2017 weer actief zijn op de internationale fora, vooral bij grote judotoernooien in de wereld. Daarnaast wil ik dit jaar al beginnen met kleine toernooitjes hier en daar.’ In België heeft hij nog 3 jaren te gaan voor zijn studie. ‘Ik wil voor mijn judo carrière in Europa blijven trainen. Als het geen België is, dan denk ik aan Frankrijk of Nederland’, geeft Van Zichem aan.  

In Suriname zit Van Zichem niet stil, ondanks hij met vakantie is. Elke avond traint hij ergens bij een club. ‘Ik heb al getraind met Ji Jutsu en worstelen, judo volgt. Ik moet weer mijn conditie opbouwen’, zegt de perfectionist. De laatste jaren heeft Van Zichem het evenement Fighters Meet georganiseerd in Suriname. Dit is een ontmoeting van vechters van alle Martial Arts-onderdelen die er bestaan.

‘Vorig jaar heeft het me hele vakantie in Suriname opgeslokt. Ik was van plan de zomer van dit jaar in België door te brengen, maar de Fighters Meet trekt me ook veel aan. Ik moet even kijken wat ik zal doen. Feit is dat als het zal komen, het nog groter van opzet wordt. Ik wil dan Guyana, Frans-Guyana en Curaçao erbij halen met hun onderdelen. In feite zou Frans-Guyana vorig jaar al meedoen, maar ik had toen geen opvang voor ze’, geeft Van Zichem aan tot slot.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 875 keer Laatst aangepast op zondag, 03 april 2016 13:37

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK