Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 03 juli 2016 19:00

Judoclub Sonkei houdt succesvol eerste interne clubwedstrijden

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Judoclub Sonkei heeft op 1 juli haar eerste interne clubwedstrijden gehouden in de recreatiezaal van de Surinaamse Schutters Federatie. Hieraan hebben zeker 30 judoka’s deelgenomen. Een 10-tal deed voor het eerst mee aan wedstrijden.

In totaal werden 49 partijen afgewerkt. De bedoeling van deze wedstrijden was om de judoka’s een meetmoment te geven om hun aangeleerde technieken in wedstrijdvorm toe te passen in een vertrouwde omgeving. Een vaardigheid die hierbij wordt aangescherpt is dat de judoka’s leren om zelf besluiten te nemen op de wedstrijdmat, iets wat ze ook in het dagelijks leven zullen moeten doen. Elke actie heeft een reactie. Deze wedstrijden vallen toevallig ook goed uit en is dan ook een goede voorbereiding op de Nationale Kampioenschappen van de Surinaamse Judo Federatie die 23-24 juli worden georganiseerd.

In totaal is strijd geleverd in 10 categorieën, onder verdeeld in 3 meisjes, 6 jongens en 1 mix. Zowel in de jongens als meisjes klassen 6-7 jaar, waren de judoka’s onbevreesd om tegen elkaar uit te komen, met de nadruk op het hebben van plezier. Aedon Kasanwidjojo werd de kampioen in zijn klasse en kwam ook in aanmerking voor de trofee van Stijlprijs. Hij verraste vriend en vijand omdat hij tijdens de trainingsdagen meestal het onderspit delft, maar had op 1 juli andere gedachten en won zo zijn meeste wedstrijden middels Ippon (volpunt).

Alhoewel er slechts 3 meisjes klassen waren, werden juist daar de meest pittige wedstrijden uitgevochten. In de mix klasse had Migumi Kent twee jongens tegenover zich, waar ze op de 2de plaats eindigde. In de meisjes 9-10 jaar klasse onder 30kg, eindigde Jamara Kasanwidjojo weliswaar op de 2de plaats, maar sleepte ook de Stijlprijs in de wacht. Dit vanwege haar fraai uitgevoerde technieken die bijna voor 99% volgens het instructieboekje zijn.

In de jongens 12-14 jaar onder 60kg, was de spanning te snijden en kregen de ouders het beeld dat gepaard gaat bij topwedstrijdjudo. Xavio Merhai die al vaker in het buitenland met het bijltje hakt, werd kampioen, maar het was D’Quan Pawiroredjo die er met de Prijs voor de Mooiste Ippon vandoor ging.

Judoclub Sonkei is in oktober 2015 gestart met het verzorgen van judolessen in een garage van 7x5 meter aan 20 kinderen, maar door de grote toename (momenteel ietsje meer dan 50 judoka’s), moesten we een andere locatie uitzoeken. Deze hebben we gevonden bij de Surinaamse Schuttersfederatie die haar recreatiezaal beschikbaar heeft gesteld. Natuurlijk moest dan het matoppervlakte ook uitgebreid worden.

De nieuwe mat waarop de wedstrijden zijn afgedraaid hebben de judoka’s samen met hun ouders, familie, vrienden en sportbewuste bedrijven, in een sponsorloop grotendeels zelf kunnen financieren. Naast de wedstrijden vond de officiele opening van judoclub Sonkei plaats. De trainers zijn Shies Madhar (2x Olympian), Martin Redjodikromo en de assistenten zijn Tatjana Sommandas en Rianne Tsai.
Martin Redjodikromo

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 509 keer Laatst aangepast op zondag, 03 juli 2016 19:07

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK