Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 28 juli 2014 13:53

Surinaamse judoka's oogsten 13 medailles op US Judo Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
De Surinaamse Judo delegatie met hun gewonnen prijzen tijdens de Junior US Open Judo Championships 2014 De Surinaamse Judo delegatie met hun gewonnen prijzen tijdens de Junior US Open Judo Championships 2014

De delegatie van de Surinaamse Judo Federatie (SJF), die het afgelopen weekeind heeft deelgenomen aan de 26ste editie van het US Judo Open tournament, keert niet met lege handen terug naar huis.

Het toernooi dat te Fort Lauderdale in Miami is afgewerkt, heeft 13 medailles in de wacht gesleept. Het gaat om 2 goud, 2 zilver en 9 bronzen medailles. De delegatie bestond uit 17 vechters.

De 2 gouden medailles zijn behaald door Chenieva Jubithana en Mitchel Monsels in het Golden Score toernooi, waarbij de persoon die als eerst een punt scoort de wedstrijd wint. In dit toernooi bemachtigde Chesron Patrick de zilveren medaille, terwijl het bronzen plak naar Alwin Ten Jet Foei, Francisco Chinkoe, Shannon Foen A Foe en Kevin van Hetten.

Bij US Judo Open toernooi ging het zilver naar Chenieva Jubithana, terwijl het brons ging naar Ten Jet Foei, Jameiro Chan Jon Chou, Tatjana Sommandas en Britney  Jubithana.

Aan dit toernooi namen ruim 23 landen deel, waaronder kleine teams uit Rusland, Zweden, Puerto Rico, Brazilie, de Bahamas, Denemarken, Canada, de Dominicaanse Republiek, Curaçao, Aruba, Bonaire en Mexico.

De Surinaamse vechters wisten dat hun poule niet eenvoudig zou zijn, in de min 60 kilogram poule waarin Chinkoe, Monsels en Mitch Wong A Foe vochten waren er 17 vechters, terwijl in Suriname die poule soms uit niet meer dan 5 man bestaat. Ook Xavio Merhai en Alain Kamperveen hadden een zware dobber voor de boeg; zij zaten in dezelfde poule welke 15 vechters had. Helaas was er geen podiumplaats voor hen tijdens het US Open toernooi, welke op zaterdag werd afgedraaid met ruim 450 partijen in ruim 8 uren.

Op zondag werd het IJF Juniors toernooi afgedraaid waarbij Kevin van Hetten in de -66kg moest vechten, terwijl Shaun Martodrono in de -60 kg klasse was ingeschreven. Bet Sarafat Timpico vocht in de -73 kg, terwijl Shannon Foen A Foe in de -63 kg klasse was ingedeeld en Rachel Herman in de -52kg. Bij dit toernooi hebben de Surinaamse judokas het onderspit moeten delven.

Dit toernooi evaluerend merkt de SJF dat de judokas die een jaar geleden al aan het toernooi hebben geparticipeerd, voor dit jaar duidelijk progressie hebben geboekt. Ook de firsttimers zoals Kamperveen, Chinkoe, Wong A Foe, Chan Jon Chou, de gezusters Jubithana, Herman, Martodrono en Van Hetten. Dit toernooi is onder andere een graadmeter voor de SJF om na te gaan welke judoka verder klaargestoomd moet worden voor grotere internationale toernooien, waarbij het einddoel de Olympische Spelen is van  2020.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 485 keer
Marsosur