Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 24 augustus 2014 04:27

SJF zwarte band examens Shaquille van Zichem en Zizov Abas

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Shaquille van Zichem Shaquille van Zichem

Op zondag 24 augustus 2014, is het zover en zullen judokas Shaquille van Zichem en Zizov Abas hun 1ste dan examen afleggen.

Beide heren zouden reeds op 22 februari van dit jaar het examen hebben gemaakt. Door een gesneden knie kruisband van Shaquille enkele dagen voor 22 februari werd in het belang van zijn gezondheid toen besloten het examen tot nader order uit te stellen. Het examen van Zizov werd ook uitgesteld omdat Shaquille zijn partner was met wie hij de voorbereiding voor het examen deed. Beide judokas zijn lid van Stichting Jigoro Kano. Deze club staat onder leiding van van Sensei Lucien van Leeuwaarde en Sensei Meda Kommies.

Shaquille is 18 jaar oud en doet al 8 jaren aan judo. Vóór judo deed Shaquille aan verschillende sporten zoals: voetballen, zwemmen, pencak silat, taekwondo en karate. Geen van deze sporten heeft hij lang beoefend. Toen begon de interesse thuis als fan van WWE (worstel entertainment programma op tv). “Judo leek op dat van de tv”. Aangezien dhr. Lucien van Leeuwaarde zijn buurman is, heeft hij toen een proefles genomen en was vanaf dat moment meteen verkocht. Vermeldenswaard is dat Shaquille tot judoka van het jaar 2013 is uitgeroepen door de SJF. Zijn droom is om Suriname te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen 2016.

Zizov Abas is 19 jaar oud en doet al 12 jaren aan judo. Zizov wilde altijd al aan een gevechtsport doen en omdat zijn vader zelf ook de judosport had beoefend, heeft hij ook voor hetzelfde gekozen. Zizov heeft in de loop der jaren vele nationale en international prijzen gewonnen.

De dangraden commissie van de Surinaamse Judo Federatie zal Shaquille en Zizov examineren op het lopen van de kata in de Kodokan stijl. Verder wordt er ook gelet op de algemene vlotheid, uitvoering van staande technieken, uitvoering van grondtechnieken en uitvoering van overname en combinatie technieken. In de dangraden commissie hebben zitting: 4de danner Meda Kommies, 3de danner Iwan Muntslag en 3de danner Jerry van Keeken.

Judo club Jigoro Kano heeft de afgelopen periode meerdere zwarte banders afgeleverd te weten Yigal Kopinsky en Rayen Conrad in 2009 en Eline Tsai en Shaquille Pinas in 2011 en Rais Madhar in 2012. Ook Stichting Tatami heeft in 2011 een 1ste danner geleverd, te weten Gino Muntslag. Het examen is op zondag 24 augustus 2014 en begint om 19.00u in het Jeugdcentrum aan de Dr. Sophie Redmondstraat.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Zizov Abas

Lees 525 keer Laatst aangepast op maandag, 25 augustus 2014 02:51
Marsosur