Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 15 oktober 2014 18:06

Open Air France judo toernooi 2014

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op uitnodiging van de judo bond van Frans-Guyana zal een Surinaamse Judo delegatie participeren op het Internationale Open Air France toernooi.

Dit jaarlijks toernooi wordt dit jaar gehouden op 18 en 19 Oktober in Cayenne in de Suzini Dojo. De minimale graad om mee te kunnen doen is de oranje band voor de junioren en de groene band voor de senioren. Andere landen die ook particperen zijn Guadeloupe, Martinique, Frankrijk en Haïti. Dit toernooi wordt dit jaar ook gebruikt als een voorbereiding op de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro voor geselecteerde judokas.

De Surinaamse vechters (zowel junioren als senioren) zijn reeds begin van dit jaar in wedstrijdtraining onder leiding van de senioren trainers Johan Nekrui, Yigal Kopinsky en junioren trainers Shies Madhar en Martin Redjodikromo. Behalve op judo technische aspecten - zowel staande als grond technieken -, wordt er ook getraind op de algehele conditie en spierkracht. Er zijn ruim 20 vechters geselecteerd die afkomstig zijn van judo scholen Jigoro Kano, Stichting Tatami en Awaroe Wape. In de delegatie zitten er ook coaches, referees, officials en fysio therapeuten. De delegatie zal afreizen op 17 oktober en is terug op 20 oktober. Het vorig jaar won Suriname 11 medailles te weten 4 goud, 2 zilver en 5 brons met een aantal van 22 vechters.

Er zullen ook judo stages verzorgd worden van 20-22 oktober. Deze zijn dit jaar wederom onder leiding van de befaamde Lucy Decosse. Lucy heeft in haar carrière 13 internationale medailles behaald waarvan 8 goud op de Olympische Spelen, de Wereld Judo kampioenschappen en de Europese Judo kampioenschappen. Lucy is in 2013 gestopt als actieve wedstrijd judoka na een verlies voor de bronzen medaille tegen Zuid-Korea op de wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 350 keer
Marsosur