Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 20 oktober 2014 08:10

Surinaamse judokas boeren goed bij Internationale Open Air France Judo toernooi 2014

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
De Surinaamse judokas bij het Internationale Open Air France Judo toernooi 2014 De Surinaamse judokas bij het Internationale Open Air France Judo toernooi 2014

Surinaamse judokas hebben goed geboerd het afgelopen weekend tijdens het Internationale Open Air France Judo toernooi 2014 in Cayenne, Frans Guyana.

Suriname participeerde met 17 judokas die een oogst van 7 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles binnenhaalden. Naast Suriname en Frans Guyana participeerden ook Haïti, Frankrijk en Togo. In totaal hebben ruim 125 judokas aan dit Air France toernooi meegedaan. Brazilië, Guadeloupe en Martinique zegden om diverse redenen af.

Op zaterdag 18 Oktober (de 1ste dag van het toernooi), hebben onze junioren de grootste buit binnengehaald. Alle 12 vechters die in actie kwamen hebben een medaille gewonnen. De lat werd meteen hoog gelegd en goud ging naar Chenieva Jubithana, Shannon Foen a Foe, Francisco Chinkoe, Tatjana Sommandas en Requisho Duurham. Zilver was bestemd voor Micha Willems, D’Quan Pawiroredjo, Siguinio Albertzoon, Britney Jubithana, Xavio Merhai en Savio Krishnadath. Brons ging naar Mitchel Monsels.

Op de eerste dag was het de 81 kilo wegende Requisho Duurham die erop gebrand was om zijn eerste keer op het Open Air France direct succesvol te zijn. Hij maakte korte metten met zijn tegenstanders, die hij allemaal middels een heupworp Ippon (vol punt) verschalkte. Al zijn wedstrijden hebben maximaal maar 15 seconden geduurd. De snelste ippon werd door Micha Willems gescoord met 4 seconden.

Op de zondag kwamen de 5 senioren, Yigal Kopinsky, Jose King, Kevin van Hetten, Jerryl Pengel en Samantha Marica, in actie die in feite ook een 100% score zouden moeten halen. Echter was het geluk niet aan de zijde van Pengel en King.  De buit was 2 goud voor Kopinsky en Marica en 2 brons voor Van Hetten en wederom Marica.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 570 keer

Marsosur