Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 26 oktober 2014 22:53

Viering Wereld Judo Dag

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op dinsdag 28 oktober 2014 zal de Surinaamse Judo Federatie (SJF) een judo demonstratie organiseren in de Hermitage Mall nabij TBL cinema’s.

Dit is in verband met de viering van de Wereld Judo Dag. Deze dag werd aan het eind van 2010 ingesteld door de International Judo Federatie (IJF) en wordt sedertdien elk jaar gevierd.

Deze dag werd ingesteld om de geboorte van de stichter van Judo in 1860, te weten Sensei Jigoro Kano, te vieren. Elk jaar wordt er een thema aan verbonden en voor 2014 is het thema “eer”. De IJF probeert hiermee de normen en waarden van de judo sport te promoten zoals die werden gelanceerd sedert het begin van deze sport. Met de viering van deze dag wil de IJF dichterbij de mensen zijn die dagelijks met judo bezig zijn in de dojo’s over de hele wereld. In 2011 was het thema “respect”, in 2012 “ Judo voor iedereen” en in 2013 “doorzettingsvermogen”.

Als lid van de IJF zal ook de Surinaamse Judo Federatie deze dag vieren. Bij de demonstratie op dinsdag 28 oktober om 18.00u, zullen de Surinaamse judokas het volgende laten zien: Judo rol, Zweefrol (in de hoogte als over een afstand), valbreken, staande judo worpen en grond technieken.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 517 keer
Marsosur