Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 20 november 2014 20:10

Judokas op bezoek bij de president

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gezusters Jubithana bij president Bouterse op bezoek Gezusters Jubithana bij president Bouterse op bezoek

De zusjes Chenieva Jubithana (17) en Britney Jubithana (15) maakten beiden deel uit van de Judo delegatie die in juli 2014 deelnam aan de US Open Judo kampioenschappen in Florida. Hun reis werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de president van de Republiek Suriname, zijne excellentie de Heer D.D. Bouterse.

De dames mochten op donderdag 13 november 2014 met hun medailles op bezoek bij de president en hem in persoon vertellen over hun ervaringen om tot dit resultaat te komen. Tot grote verbazing van een ieder bleek de President ook op de hoogte te zijn van de judo geschiedenis in het bijzonder over de Nederlandse tiende danner Anton Geesink. Chenieva behaalde een gouden en een zilveren medaille en Britney wist twee bronzen medailles in de wacht te slepen.

De zusjes trainen bij Judoclub Awaroewape in het district Para. Beide meisjes hebben een bruine band en willen graag de zwarte band behalen. Chenieva ondersteunt regelmatig bij het trainen van de jongere judoka’s en het is een van haar dromen om zelf les te mogen geven en zo te kunnen bijdragen aan de vorming van jongere judoka’s. Zowel Chenieva als Britney streven ernaar in 2015 mee te doen aan verschillende internationale toernooien, waaronder het US Open toernooi, het Internationaal toernooi in Frans Guyana, het Barbados Open toernooi en een tweetal toernooien van de Pan American Judo Confederation (PJC). We mogen in 2015 dus nog een aantal medailles verwachten van Chenieva en Britney Jubithana.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 570 keer Laatst aangepast op donderdag, 20 november 2014 20:19
Marsosur