Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 30 november 2014 00:49

Operatie topjudoka en worstelaar Shaquille van Zichem goed verlopen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Shaquille van Zichem Shaquille van Zichem

Nationaal Judokampioen 2012 en 2013, tevens Nationaal Worstelkampioen 2013 in de gewichtsklasse 96kg, Shaquille van Zichem is op dinsdag 18 november in België - Brussel geopereerd aan zijn knie.

De topjudoka, die ook door zijn uitmuntende prestaties op worstelgebied door de Surinaamse Worstel Federatie werd uitgeroepen tot Meest Talentvolle Worstelaar van 2013, liep in februari van dit jaar, tijdens een training, een knieblessure op, waarbij zijn rechter voorste kruisband sneed.

Hierdoor kon de vechter de maanden daarna zijn geliefde gevechtssporten niet optimaal beoefenen en uiteraard in 2014 zijn nationale titels niet verdedigen. Desondanks is het deze jonge doorzetter gelukt om in augustus 2014 met succes zijn Judo eerste Dan examen af te leggen. De zwarte bander vertrok in september jl. naar België, met name De Vrije Universiteit van Brussel, voor verdere studie en om onder het topsport statuut van voornoemde universiteit judo op een hoger niveau te beoefenen. De revalidatie zal zes tot negen maanden duren. Wij wensen Shaquille een voorspoedige revalidatie en snel herstel toe!

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!


Lees 448 keer
Marsosur