Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 30 november 2014 17:39

Judoka's op de wandeling met Betheljada Kindertehuis

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Judoka's in actie voor Betheljada in de afgelopen maanden Judoka's in actie voor Betheljada in de afgelopen maanden

Op woensdag 3 december 2014 om 16.00u zullen Surinaamse judoka's samen met de 30 kinderen van het Betheljada Kindertehuis een wandeling maken in de omgeving Cornelis Jongbawstraat 55.

Deze dag is namelijk de Internationale dag van mensen met een beperking. In dit kindertehuis wonen kinderen met meervoudige complexe beperkingen.
 
Enkele maanden geleden, in augustus, hadden judoka's al een bezoek gebracht aan het kindertehuis. Deze waren toen een deel van de opbrengsten van hun fundraisingactiviteit tbv de trip naar het US Open Judo toernooi in juli, zelf gaan overhandigen. Met deze opbrengsten heeft het Betheljada Kindertehuis Bionix Fixatiematrassen aangeschaft. Deze matrassen zijn speciaal bestemd voor mensen die als gevolg van hun handicap niet kunnen staan, lopen of zitten.
 
De judoka's vonden het bezoek toen leuk en hadden daar al besloten om vaker in actie te komen voor het Betheljada Kindertehuis. Nu zullen ruim 30 judoka's op woensdag aanstaande onder politie begeleiding, de rolstoelen en bedden met de kinderen van het tehuis, voortduwen. Ook de ouders en vrienden van de judoka's zullen meelopen. De route is ongeveer 2.2km. De ondersteuning en enthousiasme van de judoka's heeft ook verband met het judo thema “eer”. Dit thema is door de Internationale Judo Federatie voor dit jaar vastgesteld in verband met de viering van de Wereld Judo dag op 28 oktober met de bedoeling de normen en waarden van de judosport te promoten.
 
De wandel route is als volgt:
Vertrek: Stichting Betheljada rechts tot Shell / Shell rechtsaf richting Wilhelminastraat / Wilhelminastraat tot kruising Mahonylaan / Mahonylaan rechtsaf tot Cornelis Jongbawstraat / Cornelis Jongbawstraat rechtsaf terug naar Betheljada.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!   

Judoka's met een donatie aan huize Betheljada in augustus 2014

 

 

Lees 691 keer Laatst aangepast op zondag, 30 november 2014 18:06
Marsosur