Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 07 december 2014 23:13

Surinaamse Judokas behalen brons bij 20ste Consude Games (update)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Serguino Albertzoon en Tatjana Sommandas (foto Jeff Redjo) Serguino Albertzoon en Tatjana Sommandas (foto Jeff Redjo)

De judokas van de Surinaamse delegatie die momenteel in Aracaju, Brazilie vertoeven hebben drie bronzen medailles in de wacht gesleept.

Dat gebeurde gister en vandaag in de Collegio Arquidiocesano sporthal in het stadscentrum van Aracaju. Tatjana Sommandas en Seguino Albertzoon moesten hun huid duur verkopen. Sommandas vocht in de klasse Meisjes -44 kg en moest het hoofd buigen tegen Rachel Parra (Venezuela) en Laura Louise (Brazilie) die tevens kampioen werd in deze klasse. Nadat ze de twee eerste partijen had verloren, veerde ze terug en won de volgende 2 partijen om haar medaille veilig te stellen. Voor Sommandas is het de tweede keer dat ze aan de Consude Games meedoet. De eerste keer was dat in Natal, ook Brazilie in 2012.

Albertzoon kwam uit in de Jongens +64kg klasse waar hij uit de vier gevochten partijen drie had gewonnen en dus in principe de tweede plaats had bemachtigd. Het ongeluk wilde echter dat er aan het eind drie vechters op een gedeelde derde plaats waren geeindigd. Het ging om Miguel Enrique uit Colombia, Ramses Juarez uit Venezuela en onze eigen vechter. De strijd om de tweede en de derde plaats werd dus opnieuw gedraaid, waarbij Albertzoon uiteindelijk op een gedeelde derde plek eindigde. Vandaag wonnen Achmed Kartomo (- 44 klasse) en Britney Jubitana (- 53 klasse) op prachtige wijze ook brons voor Suriname.

Behalve deze vechters kwamen ook in actie Xaviera Kromowirjo (-40kg klasse) en D’Quan Pawiroredjo (-53kg klasse). Beiden hadden vijf vechters in een poule en hebben het onderspit moeten delven. Aan Kromowirjo lukte het nog om tenminste een wedstrijd te winnen middels een combinatie eerste Schouder/6been worp welke werd beloond met een Ippon (vol punt). Beiden zijn twaalf jaar en geven aan dat ze dit toernooi als een leermoment beschouwen en dus uit hun verlies hebben geleerd. En dat is harder werken en serieuzer werken naar het volgend toernooi.

Wat de judokas ook mee hebben gekregen zijn enkele blessures zoals gescheurde lippen, losgeraakte teen en een opgezwollen wreef. Als coach begeleider zijn meegegaan Shies Madhar en Martin Redjodikromo. Voor de judoselectie werden de fysiotherapeuten Sanah Cheung en Angela Sastro beschikbaar gesteld door de Sport & Jeugdzaken delegatie onder leiding van Wilfred Gallant.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 485 keer Laatst aangepast op maandag, 08 december 2014 04:00
Marsosur