Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 08 december 2014 16:43

Judokas oogsten wederom brons op Consude games (update)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Judo delegatie Cosude 2014 Judo delegatie Cosude 2014

De Surinaamse judokas Ahmed Kartomo en Britney Jubithana hebben ook een bronzen medaille gehaald tijdens de 20ste Consude Games in Aracaju, Brazilië.

Kartomo kwam uit in de klasse -44 kg en heeft het onderspit moeten delven tegen de topjudo landen Brazilië, Venezuela en Colombia, terwijl hij Estefano Cabanillas van Peru middels een fraai uitgevoerde Ippon Seoi Nage (2de schouderworp) uitschakelde met Ippon (vol punt). Het is de eerste keer dat de Surinaamse judoka naar een buitenlands toernooi gaat en direct kennis maakt met dit zwaar kaliber. Behalve de ervaring hebben de zenuwen hem ook parten gespeeld, maar dessalnietemin weet Kartomo waarin hij moet werken wil hij zijn judospel naar het Zuid-Amerikaans niveau brengen. Immers kan hij de Consude Games nog 2 keer meemaken alvorens hij de leeftijdsgrens van 14 jaar bereikt.

Voor Jubithana is het haar tweede deelname aan de Consude Games. De eerste keer in Natal, ook in Brazilië in 2012, lukte het haar niet een medaille in de wacht te slepen. Ook zij moest het hoofd buigen tegen Brazilië, Venezuela en Colombia, terwijl ze Vanessa Cervantes van Peru aan haar zegekar vastbond middels een verwoestende Uki goshi (1ste heupworp) die haar een Ippon opleverde. Met deze oogst heeft de Surinaamse judoploeg uit een groep van 8 vechters 4 medailles behaald. Eerder wonnen Sergiuno Albertzoon en Tatjana Sommandas al brons.

Bij de teamwedstrijden werd het Round Robin Systeem toegepast waarbij alle 5 landen het tegen elkaar moesten opnemen. Suriname trad gebrekkig aan met de vechters Savio Krishnadath die met zijn 33 kilo's moest vechten tegen jongens van 44kilo. Daarna Dquan Pawiroredjo die met z’n 49 kilo's moest vechten tegen jongens van 58 kilo's. Verder Kartomo, Alain Kamperveen en Albertzoon. Elk team moest uit 5 vechters bestaan, maar het lag aan de landen zelfs om invulling te geven wie ze op de lijst plaatsten. Alle andere landen (Peru, Brazilië, Colombia en Venezuela) hadden 8 vechters ter beschikking, die ze naar hartenlust konden inzetten tegen Suriname. Na verloren te hebben van Colombia en Venezuela besloten de coaches Shies Madhar en Martin Redjodikromo de ploeg terug te trekken uit de landencompetitie vanwege de opstapelende blessures bij de vechters, die hun huid heel duur moesten verkopen. Kartomo hield er een gekneusde linkerschouder van over en Pawiroredjo kreeg weer en gescheurde lip te incasseren.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 373 keer Laatst aangepast op maandag, 08 december 2014 17:16
Marsosur