Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 22 december 2014 16:54

Judo en Karate Gala 2014 (update)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
vlnr Jason Chehin, Tatjana Sommandas, Nagaja Djoe en Yigal Kopinsky vlnr Jason Chehin, Tatjana Sommandas, Nagaja Djoe en Yigal Kopinsky

De Surinaamse Judo Federatie (SJF) heeft samen met de Surinaamse Karate Associatie (SKA) een fantastisch gala gehouden voor hun vechters. In een mooi versierd Surinaams Olympisch Centrum (SOC), werden judoka’s en karatekas in de bloemetjes gezet, die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in 2014.

 Sensei Martin Redjodikromo deed namens de SJF een terugblik voor 2014 en concludeerde dat de bouw van de Judo hal in 2015 moet komen. Sensei Martin noemde dit zelfs een martial arts hal waar meerdere gevechtssporten aan hun trekken kunnen komen. Dit werd ook ondersteund door Sempai Andy Esajas van de SKA die de terugblik deed voor karate die verder ook aangaf dat het grootste moment voor de SKA in 2014 was dat er een nieuw bestuur werd gekozen. De voorzitter van de SJF, Dhr. Edwin Watson, deed de vooruitblik ten aanzien van de judosport in Suriname. Hij haalde aan dat deze avond het begin was van het samengaan van de judosport en de karatesport. Verder komen in 2015 ook aan de orde: de bouw van martial arts/judo hal, bestuursverkiezingen SJF, een member based management systeem, nieuwe judo matten en meer pedagogische bijscholing van de judoleraren.
 
De voorzitter van de SKA, Dhr Kenneth Sijp, was zeer blij omdat het na jaren weer is dat de SKA een jaarafsluiting heeft en het bijzondere is dat deze afsluiting samen met de SJF is georganiseerd. Hij bedankte een ieder voor het vertrouwen gesteld in het nieuw bestuur. Verder heeft de SKA voor 2015 gepland: de Caribische kampioenschappen, meer kader door twee keer per jaar dan examens af te nemen en trainingen zodat er meer scheidsrechters en officials zijn. De voorzitter van het SOC, Dhr Guno van der Jagt, complimenteerde de SJF en SKA met het gala omdat er niet veel sportorganisaties zijn die dit voor hun sporters doen. “Het is belangrijk voor de jeugdigen om hun voor het voetlicht te plaatsen”. Het SOC zal de SJF en de SKA blijven ondersteunen waar mogelijk. Op het terrein van de SOC zal een trainingscentrum worden opgezet waar ook judoka’s en karatekas (en andere sporters) aan conditie en krachttraining zullen kunnen doen.

De directeur van het Ministerie van Sportzaken, Dhr Mertowikromo, complimenteerde Dhr. Watson en Dhr. Sijp voor het werk dat zij doen gegeven de beperkte beschikbare mogelijkheden maar waar de judokas en karatekas toch goede prestaties neerzetten. “Het vrijwilligerswerk wordt niet altijd gewaardeerd”. Dhr. Mertowikromo gaf ook aan dat door het uitroepen van Taekwondoka Tosh van Dijk tot sportman van het jaar 2014, het bewijs is geleverd dat gevechtsporten aan gezag en respect winnen binnen het nationaal sportgebeuren. Speciale awards heeft de SKA uitgereikt aan: Amar Santhoki: Sensei van het jaar, Andre Jokhoe: Coach van het jaar, Cecil Tirion: Award of Appreciation en Wilfred Burgos: Life Time Achievement award.

Faried Badoella

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

De winnaars van het Karate en Judo gala 2014

Winnaars van het Judo en Karate gala 2014

Lees 547 keer Laatst aangepast op maandag, 22 december 2014 17:22
Marsosur