Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 15 januari 2015 01:13

Splinternieuwe judomatten voor Surinaamse Judo Federatie

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor dit jaar zullen de Surinaamse wedstrijdjudokas hun partijen meer glans moeten geven, omdat er na jaren weer een compleet nieuwe wedstrijdmat ter beschikking is voor de Surinaamse Judo Federatie (SJF).

De afgelopen week zijn de 98 matten van 1x2 meter eindelijk uit de Nieuwe Haven gelost en opgeslagen. Deze wedstrijdmat is een geschenk van de Pan-Amerikaanse Judo Confederatie (PJC) aan de SJF in een poging om de judo sport in de landen van het westelijk halfrond te helpen bevorderen.

De waarde van deze wedstrijdmat is ruim 11.000 US dollar. De SJF is financieel niet in staat dit uit eigen middelen aan te schaffen en heeft bij bevoegde instanties vaker de noodzaak van een goede wedstrijdmat aangegeven. Een dergelijke mat is nodig voor het kunnen draaien van zowel lokale als internationale toernooien.

Met de nieuwe mat is een grote droom van de SJF gedeeltelijk gerealiseerd. De SJF droomt namelijk al jaren van een eigen, multifunctionele judohal, die ook ten goede zal komen voor andere gevechtssporten. Het realiseren van deze droom wordt bemoeilijkt omdat de grond die aan de SJF was toegewezen inmiddels door occupanten in bezit is genomen en bebouwd. De SJF hoopt in overleg met de bevoegde instanties in deze (het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer en Sport en Jeugdzaken) tot een oplossing te komen voor dit probleem.  

De schenking is het lobbywerk geweest van Martin Redjodikromo en Yigal Kopinsky, die tijdens verschillende internationale seminars en toernooien en via frequent contact bij de PJC de noodzaak van een nieuwe mat voor Suriname aanhaalden. Het resultaat van hun intensieve lobbywerk was dat de mat in december vorig jaar in de haven van Paramaribo arriveerde.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 347 keer
Marsosur