Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 19 februari 2015 21:21

Vijfde editie Ne Waza Judo toernooi

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Judo Federatie (SJF) organiseert op zaterdag 21 februari haar eerste toernooi op het jaarprogramma van 2015.

Dit toernooi wordt gehouden in de zaal van het Surinaams Olympisch Comite (SOC) aan de Letitia Vriesdelaan en start om 10.00u. Het gaat om het Ne-Waza toernooi dat nu voor de vijfde keer wordt gedraaid. Bij dit toernooi wordt het accent gelegd op ‘vechten’ op de grond volgens de bestaande judoregels. Dit betekent dat de vechters moeten proberen elkaar uit te schakelen op de grond. Er is dus geen sprake van werpen maar juist een iemand in een houdgreep houden, een armklem of een verwurging toepassen. Het niet vechten volgens de judo regels zal leiden tot disqualificatie.
 
Dit toernooi is ooit ontstaan vanuit het idee om een judoka dit onderdeel van judo meer en beter te doen gebruiken in wedstrijden. De reden hiervoor is dat binnen het judogebeuren het grondwerk soms wordt verwaarloosd omdat het wat meer technisch inzicht vergt en een dosis uithoudingsvermogen. Bij Ne-Waza zijn er in feite geen flamboyante werptechnieken waarbij tegenstanders sierlijk en letterlijk de lucht in worden gesmeten. Zelfs op grote internationale toernooien proberen judoka’s de strijd liever staand te beslechten in plaats van op de grond. De SJF wil met dit Ne Waza toernooi alle actieve judoka’s eraan herinneren dat middels grondwerk tegenstanders ook uitgeschakeld kunnen worden. Immers zijn grondwerktechnieken ook een verplichting bij alle bandexamens.

Aan dit Ne-Waza toernooi nemen vechters deel van 4 judoscholen te weten St. Jigoro Kano, St. Tatami, Jigo Tai en het Chritophorus Internaat. Het vorig jaar had ook een groep Frans Guyanezen meegedaan maar dit jaar hebben ze zich niet geregistreerd. Ook Guyana wilde dit jaar meedoen maar door gebrek aan financiën hebben ze ervan afgezien. Het vorig jaar eindigde St. Jigoro Kano op de eerste plaats met elf goud en St. Tatami op de tweede plaats met zeven goud.

In totaal hebben zich ruim 60 vechters opgegeven en er zal gestart worden met de jongste leeftijdsklasse te weten 9-10 jaar. De onofficiële weging is van 07.30-08.30 uur, terwijl de officiële weging van 08.30-09.30 uur is.

Surinaamse Judo Federatie

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 358 keer
Marsosur