Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 12 juni 2015 08:10

1st Annual Caribbean Karate Championships 2015

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dag één van de eerste Caribische karate kampioenschappen 2015 is vlot verlopen. In de Anthony Nesty Sporthal wordt er onder auspiciën van de Wereld Karate Federatie (WKF) internationale karate wedstrijden gehouden, waaraan acht landen meedoen.

Deze kampioenschappen worden voor de eerste keer gehouden in het Caribisch gebied en Suriname heeft de primeur om deze te organiseren. De landen die meedoen zijn Suriname, Aruba, Bonaire, Martinique, Curaçao, Trinidad, Dominicaanse Republiek en Guatemala met een internationale coach-Referee. Er zullen twee onderdelen worden afgewerkt, waaronder Kata (stijlpatronen) en Kumite (sparren).

Volgens Darius Padji van de SKA zouden er veertien landen meedoen, maar vanwege organisatorische zaken van de andere landen konden zij niet meedoen. Een heleboel karateka's konden niet naar Suriname afreizen, omdat er gewoon geen rechtstreekse vluchten vanuit die landen naar Suriname zijn. Hierdoor worden de kosten te hoog.

Maar er moest volgens de SKA een start worden gemaakt en het initiatief is begonnen tijdens de karate kampioenschappen in Cuba in 2006. Dit kwam nooit tot stand, totdat vorig jaar tijdens de Curaçao Open Vice president van de WKF dhr. Wiliam Millerson besloot het initiatief weer op te pakken. De keus lag tussen Trinidad en Suriname, maar door intensieve lobbywerk is er tenslotte gekozen om deze karate kampioenschappen te houden in Suriname. Voor Suriname doet een nationale selectie van 70 karateka's mee. Dag twee wordt vandaag in de Anthony Nesty Sporthal voortgezet.Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 1560 keer Laatst aangepast op vrijdag, 12 juni 2015 08:15

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK