Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 07 november 2015 20:40

Rohit Ramparichan pakt goud voor Suriname

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Rohit Ramparichan Rohit Ramparichan

Rohit Ramparichan heeft tijdens de Curaçao Open 2015 goud gepakt voor Suriname. Een delegatie onder auspiciën van Surinaamse Karate-Do Associatie  (SKA) heeft Suriname afgelopen week vertegenwoordigd op Curaçao.

Bij deze kampioenschappen, gehouden op 30 & 31 oktober, op het Caribisch eiland waren er vechters vanuit veertien landen aanwezig, waaronder zeventien Surinaamse karateka's. Voor Suriname deden alle karateka's mee aan de kumite wedstrijden. Aan de kata wedstrijden namen zes van onze vechters aan deel.

Rohit Ramparichan wist in de -50 klasse bij de kumite wedstrijden goud te behalen voor ons land. In de finale won Rohit van een andere Surinamer Isai Chehin. Isai leverde eveneens een uitstekende prestatie voor Suriname en versloeg uiteraard al zijn tegenstanders om uiteindelijk de finale te bereiken in zijn klasse.

Bij de kata wedstrijden in de leeftijdsklasse 12-13 jaar leverde Rohit ook een fantastische prestatie en won daar de zilveren plak. Ashish Mohan viel ook in de prijzen en pakte bij de kumite -60 klasse zilver voor Suriname. Kishan Ramparichan en Ashwien Mohan respectievelijk +70 om (-60) waren bij de kumite goed voor brons.

'Ik ben tevreden met mijn prestatie, het kon beter, maar ik heb tenslotte toch wat voor mijn land kunnen doen. Ik heb Suriname voor de tweede keer vertegenwoordigd in het buitenland en heb op het onderdeel kumite beide keren goud gewonnen voor mijn land. Op het onderdeel stijlpatroon, kata, heb ik beide keren zilver gepakt, ' aldus Rohit Ramparichan.

'Volgend jaar wil ik meedoen aan de Caribische kampioenschappen en ook weer de Curaçao Open, omdat ik dan weer mijn krachten wil meten. Ik vond de organisatie op Curaçao goed en ben heel goed door mijn sensai Randhier Naipal begeleidt, ' zei Rohit verder.

Ook Ashish Mohan was tevreden met zijn prestatie. 'Ik wil volgend ook weer meedoen met de Curaçao Open, omdat je heel veel ervaring kan opdoen op dit soort grote kampioenschappen. Verder wil ik ook aan andere toernooien meedoen, maar moet dan wel harder trainen', aldus Ashish.

Kenneth Sijp, Letitia Mohamed, Robin Chehin, Ernie Esajas en Randhier Naipal waren namens het SKA bestuur ook mee naar de Curaçao Open karate kampioenschappen.Rohit Ramparichan en Ashish MohanRohit Ramparichan en Ashish Mohan
Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 948 keer Laatst aangepast op zaterdag, 07 november 2015 20:47

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK