Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 06 oktober 2016 00:45

Surinaamse karate delegatie naar Curaçao Open 2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ook dit jaar zal de Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) goed vertegenwoordigd zijn in Curaçao. Onder leiding van SKA voorzitter Kenneth Sijp zullen vijftien top Surinaamse karateka's meedoen aan deze 21ste editie van de Curaçao Open.

De karateka's die ons land zullen vertegenwoordigen komen vanuit de scholen; Bushido, Burgos, Kime, Lelydorp, Poeketie en Seiken. Volgens SKA Ondervoorzitter Robin Chehin heeft Suriname altijd een bijzondere indruk gemaakt op de Curaçao Open. 'Op de laatste twee toernooien na zijn wij elke keer op de eerste plaats geëindigd', aldus Chehin.

Voor Suriname zullen alle karateka's meedoen aan de Kumite wedstrijden (sparren). Aan het onderdeel Kata (stijlpatroon) zullen zes van onze karateka's deelnemen. De SKA is vooral bezig een professioneel aanpak door te voeren vooral met het oog op de gang naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, Japan waar de karate sport voor de eerste maal zijn intrede zal doen. Volgens voorzitter Sijp moet de bond hoge verwachtingen stellen, omdat de atleten door een strakke selectieprocedure heen moeten om deel te kunnen nemen aan zo'n groot toernooi.

Dit keer zullen er slechts vanuit tien landen vechters afreizen richting Curaçao. Vanwege orkaan Matthew hebben toch een heleboel landen besloten thuis te blijven. SKA voorzitter Kenneth Sijp, Ondervoorzitter Robin Chehin, Penningmeester Letitia Mohamed en bestuurslid Randhier Naipal zijn reeds op dinsdag 4 oktober vertrokken richting Curaçao, terwijl de vijftien karateka's samen met coach Andre Joekoe op donderdag 6 oktober vertrekken richting het eiland. Voor Suriname is deelname aan dit toernooi de zesde keer en de wedstrijden worden gehouden in Sentro Deportivo Korsou.

Vermeldenswaard is dat bij de karate sport tot en met vijftien jaar de categorieën worden bepaald door middel van de lengtes van de karateka's. In de Juniorenklasse 16 - 17 jaar zijn de categorieën -60kg en +60kg van toepassing, terwijl in de Seniorenklasse boven 18 jaar de categorieën worden onderscheiden in -60kg, -67kg, -75kg, -84kg en 84kg. In de Seniorenklasse wordt de combinatie gemaakt tussen lengte en gewicht.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 477 keer Laatst aangepast op donderdag, 06 oktober 2016 01:08

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora