Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 14 mei 2017 00:14

Lienga verliest in Azerbaijan

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Suriname is zaterdag voor het eerst in actie gekomen tijdens de vierde Islamitische Solidariteitsspelen. In Baku, Azerbaijan beet karateka Valerie Lienga de spits af. Lienga, ingedeeld in de gewichtsklasse -61 kilogram, verloor haar openingspartij van Merve Coban.

In deze categorie zaten elf vechters, van wie Lienga met haar achttien jaar de jongste was. In de Baku Sports Hall won thuisvechter Farida Abiyeva de gouden medaille. Rozita Alipourkeshkaalesaad van Iran pakte het zilver en Coban en Barno Mirzaeva van Uzbekistan beiden de bronzen plak.

Surinames tweede karateka, Dimitri Stomp, komt zondag in actie op het onderdeel kata (stijlpatronen lopen). Van de dertien karateka's is de zestienjarige Stomp de jongste. Hij droeg vrijdag tijdens de openingsceremonie de Surinaamse vlag. Berto Poeketie is coach van de karateka's.

In Baku zitten verder de atleten Jeffry Vanan, Miguel van Assen, Ilsida Toemere en Monifah Djoe en taekwondoka Tosh van Dijk. Leyhor Tolud (atletiek) en Ronnie Jackson (taekwondo) zijn de coaches. Taekwondo vindt op 16, 17 en 18 mei plaats in de Baku Sports Hall. Atletiek wordt van 16 tot en met 20 mei afgewerkt in het Olympic Stadium. De delegatie keert op 23 mei terug. DWT / Terence Oosterwolde

Lees 199 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora