Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 28 april 2015 00:50

Kata team Burgos trainde in Frans Guyana

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een kata team van het Karate Instituut Wilfred Burgos (K.I.B) onderging onlangs een vijfdaagse "kata trainings session" in Cayenne (Frans Guyana).

Dit vond plaats op uitnodiging van de twee internationale kata kampioenen / deskundigen Antoine Constance en Antoine Veronique die reeds vele jaren bevriend zijn met K.I.B. Kata in uitvoering is een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander in een bepaald stijl-patroon, waarbij perfectie in balans, ademhaling, snelheid, krachtige uitvoering, ritme en gracieusheid van eminent belang zijn. Kata lopen is het mooiste doch moeilijkste verplichte onderdeel binnen de karatekunst. Op dit karate onderdeel is Karate Instituut Burgos al vele jaren  de toonaangevende sportschool in Suriname.

Tien gevorderde kata lopers trainden vier dagen achter elkaar en wel drie keer per dag op verschillende lokaties en onder verschillende omstandigheden. De training sessions werden door vier verschillende kata experts verzorgd. Chief Instructeur Burgos zegt zeer tevreden terug te blikken naar de geleverde prestaties en inspanning van zijn pupillen en het niveau van de verzorgde trainingen. Burgos zegt dat het geheel succesvol verliep mede dankzij de grote inzet van ouders, de SKA voorzitter, de Franse gastheren en begeleider/tolk Alain Loe Mi.

Amar Santokhi van K.I.B. die meervoudig nationaal kata kampioen tevens kata bonds-trainer is, zegt dat de trainingen in belangrijke mate een toegevoegde waarde hadden. Dit is van groot belang in verband met de voorbereiding  op de Caribische karate kampioenschappen die van 11 tot 13 juni aanstaande in Suriname gehouden worden. Het ligt dan ook in de bedoeling de opgedane ervaring met belanghebbenden te delen.

Karate Instituut Wilfred Burgos

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 543 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK