Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 03 juli 2016 11:41

Hamilton pakt grote prijs in Spielberg

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hamilton heeft de grote prijs in Spielberg naar zich kunnen toe trekken. Max Verstappen heeft na een zeer fraaie wedstrijd als tweede het ereschavot mogen beklimmen. Kimi Räikkönen kwam als derde over de meet en Nico Rosberg werd vierde.

Hamilton lukte een goede start, hoewel de beste start door Jenson Button werd gemaakt. De Brit spoot meteen naar de tweede plaats en werd meteen in zijn kielzog gevolgd door Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg. Max Verstappen maakte een plekje goed en sloot als zevende aan, achter Daniel Ricciardo. Het duurde echter niet lang of de Limburger verwees zijn Australische teamgenoot een plekje naar achteren.

Daniil Kvyat kende een lastig weekend. Gisteren ging de Rus er hard vanaf tijdens de kwalificatie toen zijn achterwielophanging het begaf. Vandaag zat zijn race er al na drie ronden op vanwege een technisch probleem. Verstappen reed een sterke opening en na zeven ronden lag de Limburger op een fraaie vijfde plaats. Verstappen zette vervolgens snel Jenson Button onder druk en luttele bochten later nam hij de vierde plaats over.

Nico Rosberg moest plots afrekenen met een ontketende Limburger die zijn zinnen op de derde plaats had gezet. Verstappen kreeg die plek automatisch in handen toen Rosberg zich bij zijn team meldde voor de eerste stop. Verstappen verloor na zijn eerste stop slechts één plek en hervatte de wedstrijd als vijfde.

De stop van Hammilton duurde meer dan vier seconden, te lang in vergelijking tot de overig teams. De wereldkampioen hervatte hierdoor de race als derde. Sebastian Vettel´s race werd ruw verstoord toen een van zijn achterbanden klapte richting het einde van het rechte stuk. De wedstrijd werd meteen geneutraliseerd met de komst van de safetycar. Door een stop van Räikkönen bezette Max Verstappen de derde plaats, achter Hamilton en Rosberg.

Toen de wedstrijd opnieuw werd vrijgegeven, waren het Rosberg en Hamilton die het tempo aangaven, gevolgd door Verstappen en Ricciardo. Verstappen reed een zeer sterk tweede deel en liep gestaag weg bij zijn teamgenoot. Het gevecht om de leiding in de race ging tussen de beide Mercedes-kemphanen.

Door de laatste serie stops van Rosberg en Hamilton kreeg Max Verstappen de leiding in de wedstrijd. Het was echter een kwestie van tijd voordat de Limburger aan de kant moest Rosberg. Verstappen gaf zich niet 1, 2, 3 gewonnen en Hamilton moest kijken hoe hij langs de Red Bull kwam. Rosberg profiteerde hiervan en kon een gaatje slaan. Hamilton bleek echter toch een maatje te groot voor Verstappen en moest de wereldkampioen voorbij laten gaan. In de slotfase trachtte Räikkönen nog in de buurt van Verstappen te komen.

Rosberg en Hamilton vochten een fraai gevecht uit om de overwinning. Rosberg reed in de laatste rond zijn voorvleugel kapot, hetgeen hem de overwinning koste. Dit alles pakte in het voordeel van Hamilton uit die de wedstrijd won. Max Verstappen profiteerde en finishte als tweede, Kimi Räikkönen kwam als derde over de meet.

Uitslag F1 Grote Prijs Oostenrijk:
1. Lewis Hamilton Mercedes     
2. Max Verstappen Red Bull + 5.719
3. Kimi Räikkönen Ferrari + 6.024
4. Nico Rosberg Mercedes + 16.710
5. Daniel Ricciardo Red Bull + 30.981
6. Jenson Button McLaren + 37.706
7. Romain Grosjean Haas + 44.668
8. Carlos Sainz Toro Rosso + 47.400
9. Valtteri Bottas Williams + 1 ronde
10. Pascal Wehrlein Manor + 1 ronde

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 216 keer
Marsosur