Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 20 juli 2016 13:19

Verstappen gelooft dit seizoen niet in WK-titel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Max Verstappen bezet de zesde plaats in de strijd om de WK-titel voor dit seizoen. De afstand tussen de actuele leider Nico Rosberg en de Limburger bedraagt 78 punten. Gezien de prestaties van Mercedes lijkt het kampioenschap niet mogelijk.

Maar rekentechnisch bestaat er wel degelijk een kans dat Verstappen wereldkampioen wordt. Max houdt zich er zelf weinig mee bezig, hij wil enkel Ferrari verslaan. Toch is het verschil met Sebastian Vettel klein. Slechts acht punten ligt de Limburger achter op de coureur van Ferrari. Op teamgenoot Daniel Ricciardo bedraagt de achterstand slechts 10 punten, terwijl hij op Kimi Räikkönen 16 punten moet goedmaken.

Verstappen bekende dat Mercedes te sterk is dit seizoen, hoewel hij in de afgelopen vijf wedstrijden niet minder dan 77 punten bij elkaar reed. Zijn doel is Ferrari te verslaan en zo hoog mogelijk in de stand om de WK-titel te eindigen. In de strijd bij de constructeurs ligt er zelfs een gerede kans om de scharlaken bolides uit Maranello te verslaan. Het verschil alhier bedraagt zes schamele punten.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 188 keer
Marsosur