Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 29 juli 2016 09:49

Formule 1 voorlopig zonder cockpitbescherming, radioverkeer weer vrij

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Er zullen in 2017 in de F1 nog geen extra maatregelen worden genomen om de coureurs in hun cockpit beter te beschermen. De door F1-baas Bernie Ecclestone geleide strategiegroep liet weten dat het nog te vroeg is om een definitieve keuze te maken.

In deze strategiegroep hebben ook de bazen van zes toonaangevende teams en voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA zitting. Een van de opties die al meerdere keren door teams is getest, betreft de zogenoemde halo, een beugel die over de cockpit is heengespannen met als doel het hoofd van de coureur te beschermen bij een crash of botsing. De strategiegroep wil nog meer tests uitvoeren, waarbij ook alternatieven moeten worden beoordeeld.

Radioverkeer weer zonder beperkingen tussen teams en coureurs
Met onmiddellijke ingang is er weer vrij radioverkeer toegestaan tussen teams en coureurs. In het eerste deel van het huidige seizoen golden er allerlei restricties met betrekking tot de informatie die teams aan coureurs mochten geven, maar inmiddels is men tot de conclusie gekomen dat dat de sport niet ten goede komt.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 216 keer
Marsosur