Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 31 juli 2016 10:52

Dominante zege voor Hamilton

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lewis Hamilton Lewis Hamilton

Lewis Hamilton heeft op een dominante wijze de Grote Prijs van Duitsland op het circuit van Hockenheim gewonnen. De Brit leidde de wedstrijd van start tot finish. Daniel Ricciardo en Max Verstappen werden respectievelijk tweede om derde.

Nico Rosberg maakte het in zijn thuisrace wederom niet waar en moest lijdzaam toezien hoe Red Bull Racing met de tweede- en derde plek aan de haal ging. Nico Rosberg verprutstse zijn start voor de zoveelste keer en moest lijdzaam toe zien hoe niet Lewis Hamilton, doch ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo hem voorbij reden. Verstappen sloeg meteen in de eerste bocht buitenom bij Ricciardo toe en veroverde de tweede stek. Ferrari moest op dat moment het hoofd diep buigen voor Red Bull Racing. Vettel sloot als vijfde aan voor Kimi Räikkönen op een zesde plaats.

Max dook in de 12e ronde naar binnen voor zijn eerste stop, de Limburger hervatte de race op de achtste plek. In diezelfde rond verschalkte hij Jenson Button, hetgeen hem de zevende plek opleverde. Door de stops van de concurrentie kwam hij uiteindelijk weer op de tweede plek terug, voor zijn teamgenoot Ricciardo. De Australiër kwam onder druk te staan Rosberg, die na zijn volledig verprutste start zijn strategie aanpaste. Na 25 ronden had Hamilton een voorsprong van bijna zeven seconden ten opzichte van Verstappen opgebouwd. Ricciardo had nog altijd de derde plek stevig in handen, voor Nico Rosberg.

In de 29e ronde maakte Max zijn tweede stop in de wedstrijd. De Limburger hervatte de race op de vijfde plaats, vlak voor Nico Rosberg. De Duitser viel meteen aan en in de Spitzkehre liet hij de Mercedes staan waardoor Max helemaal buitenom moest In de Mercedes Arena besloot de Limburger opnieuw aan te vallen, doch Rosberg had de betere lijn en nam de vijfde plaats over. De wedstrijdleiding besloot in ieder geval het voorval nader te onderzoeken. Ricciardo kwam op de tweede plaats terecht, hoewel hij nog zijn tweede stop moest maken. Rosberg kreeg later vijf seconden straf vanwege de actie tegen Verstappen.

Door de stop van Ricciardo kwam de Duitser op de tweede plaats terecht, zo'n zeven seconden achter Hamilton. Max bezette de derde plaats, pakweg een halve seconde voor Ricciardo. Op het rechte stuk richting de Mercedes Arena, maakte de Australiër gebruik van zijn DRS en nam de derde plek over.

Met nog negentien ronden te gaan had Lewis Hamilton nog altijd de leiding stevig in handen, Daniel Ricciardo lag op de tweede plek ruim tien seconden achter de Brit. Max Verstappen lag derde en had een marge van ruim vijf seconden op Nico Rosberg. Zeven rondjes voor de finishvlag dreigde het lichtjes te gaan regenen. De regen zette echter niet door, waarna Hamilton als eerste werd afgevlagd, voor Ricciardo en Verstappen. Nico Rosberg werd met het schaamrood op de kaken als vierde afgevlagd. Ferrari moest diep door het stof met een vijfde- en zesde plaats.

Uitslag F1 GP Duitsland:
1. Lewis Hamilton Mercedes     
2. Daniel Ricciardo Red Bull + 6.996
3. Max Verstappen Red Bull + 13.413
4. Nico Rosberg Mercedes + 15.485
5. Sebastian Vettel Ferrari + 32.570
6. Kimi Räikkönen Ferrari + 37.023
7. Nico Hülkenberg Force India + 70.049
8. Jenson Button McLaren + 1 ronde
9. Valtteri Bottas Williams + 1 ronde
10. Sergio Perez Force India + 1 ronde

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 200 keer
Marsosur