Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 03 oktober 2016 16:59

Red Bull schittert met dubbele overwinning in Maleisië

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Red Bull Racing heeft op een fraaie wijze een dubbele overwinning behaald op het circuit van Sepang. Daniel Ricciardo en Max Verstappen profiteerden van het uitvallen van Lewis Hamilton. Hoewel ze te sterk bleken voor de Ferrari van Kimi Raikkonen.

Ricciardo werd als winnaar afgevlagd met een fraaie tweede plaats voor Max Verstappen. Nico Rosberg pakte ondanks een tijdstraf van tien seconden de laatste plek op het podium. Verstappen kwam dit keer wel goed weg en sloot aanvankelijk als derde aan achter Lewis Hamilton. Voor het aansijden van de eerste bocht was er plots Sebastian Vettel die zich via Verstappen bij de Mercedessen van Hamilton en Rosberg wilde voegen.

Het gevolg was dat Vettel op de achterkant van Rosberg knalde en zijn eigen race en die van zijn landgenoot om zeep had geholpen. Voor Vettel was het afgelopen, Rosberg viel terug naar de zestiende plaats. Max was door het gebeuren naar de zesde stek teruggevallen. Toen de race na een virtuele safetycar werd hervat maakte Verstappen een goede herstart en sloot als derde aan achter Hamilton en Daniel Ricciardo.

Räikkönen was de enige Ferrari die nog in de race was. De Fin sloot als vierde aan achter Max Verstappen. Doordat Romain Grosjean van de baan ging werd de tweede virtual safteycar ingezet. Op dat moment besloot Verstappen binnen te komen voor zijn eerste stop. De Limburger hervatte de race als vierde achter Kimi Raikkonen. Ondertussen was Nico Rosberg aan een  inhaalrace begonnen. Na dertien ronden had hij zich opgewerkt van de 16e naar de 10e plaats. Zijn Mercedes sneed als een heet mes door de boter want zes ronden later had hij de zesde plaats in handen.

Lewis Hamilton reed onbedreigd aan de leiding in de wedstrijd met een marge van dik vijf seconden ten opzichte van Ricciardo. Vanwege de stop van Hamilton kwam Ricciardo aan de leiding, terwijl Verstappen opschoof naar de tweede plek. De Australiër was de volgende die vers rubber koos, waardoor Max Verstappen aan de leiding kwam, terwijl hij zijn stop al had gemaakt.

Verstappen kwam in de 28e ronde binnen voor zijn tweede stop, waardoor Hamilton de leiding weer in handen kreeg. Max hervatte de race op de derde plaats achter Daniel Ricciardo die echter zijn tweede stop nog moest maken. In zijn opmars richting de top drie verschalkte Rosberg in de 38e ronde Kim Raikkonen, hoewel dit niet zonder slag of stoot de revue passeerde. Rosberg raakte de Ferrari hoewel beiden hun race konden vervolgen.

Verstappen raakte in een fraai gevecht om de tweede plaats met teamgenoot Ricciardo. In eerste instantie moest de Limburger ondanks een aanval zijn derde plaats accepteren, doch de Limburger gaf niet op. Ondertussen zag Lewis Hamilton zijn race in rook opgaan nadat de vlammen uit zijn Mercedes oplaaiden. Dit betekende dat Verstappen en Ricciardo het onderling mochten uitknokken wie de Grote Prijs van Maleisie ging winnen. De beide Rad Bull's kwamen in de 42e ronde tegelijkertijd binnen voor hun laatste stop in de race.

Rosberg's akkefietje met Räikkönen werd bestraft met een tijdstraf van tien seconden.  Ricciardo pakte uiteindelijk zijn vierde F1-overwinning. Max Verstappen scoorde een fraaie tweede plaats en bezegelde daarmee Red Bull’s 1-2. Nico Rosberg liep dankzij zijn derde plaats verder uit op Lewis Hamilton in de strijd om de titel.

Uitslag F1 Sepang:
1. Daniel Ricciardo Red Bull     
2. Max Verstappen Red Bull + 2.443
3. Nico Rosberg Mercedes + 25.516
4. Kimi Räikkönen Ferrari + 28.785
5. Valtteri Bottas Williams + 61.582
6. Sergio Perez Force India + 63.794
7. Fernando Alonso McLaren + 65.205
8. Nico Hülkenberg Force India + 74.062
9. Jenson Button McLaren + 81.816
10. Jonathan Palmer Renault + 95.466

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 171 keer
Marsosur