Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 27 november 2016 00:09

Hamilton pakt laatste pole van het seizoen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lewis Hamilton Lewis Hamilton

Lewis Hamilton heeft op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi de laatste F1-pole van het seizoen gescoord. De huidige wereldkampioen wist als enige een tijd neer te zetten in de 1:38 reeks. Nico Rosberg had geen antwoord op het tempo van Hamilton.

Daniel Ricciardo reed Red Bull naar de derde plek op de startgrid. Max Verstappen kwalificeerde zich als zesde. Lewis liet met een rondje van 1:39 meteen zijn tanden zien in Q1. Nico Rosberg sloot zoasl verwacht als tweede aan, doch de Duitser moest meteen een seconde inleveren op de tijd van zijn teamgenoot.

Vettel wrong zich tussen Hamilton en Rosberg in, op ruim acht tienden van een seconde ten opzichte van Hamilton. Max deed het ook nog een fractie beter dan Rosberg en reed de derde tijd. Dat Ferrari het tempo aardig kon volgen bleek uit Kimi Räikkönen's tijd, hetgeen hem de tweede tijd opleverde. Hamilton had echter een overduidelijk signaal afgegeven, waar op dat moment niemand een gepast antwoord op had.

Het was wachten op het antwoord van Rosberg in Q2, die doorgaans sneller in Abu Dhabi was. Het antwoord van Rosberg kwam vijf minuten later. De Duitser wist het verschil terug te brengen tot een tiende van een seconde, hoewel Hamilton opnieuw de langste adem had. Opnieuw bleek Räikkönen sneller met zijn Ferrari dan Max. De Limburger was op zijn beurt weer sneller dan Vettel.

Rosberg liet het ook in Q3 liggen. Hamilton opende met 1:39 blank, terwijl de Duitser drie tienden van een seconde langzamer was. Max zette aanvankelijk de vijfde tijd neer, achter Räikkönen en Ricciardo. De tweede run moest uiteindelijk de pole positie bepalen. Even leek het erop dat Rosberg een vuist kon maken, hoewel Hamilton met een tijd van 1:38.77 de allerlaatste pole van het seizoen pakte. Max Verstappen maakte zijn tweede run niet af, doordat hij naast de baan terecht kwam. Het leverde hem de zesde plek op.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 90 keer
Marsosur