Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 27 november 2016 13:14

Rosberg pakt wereldtitel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Nico Rosberg in zijn bolide Nico Rosberg in zijn bolide

Nico Rosberg is de nieuwe wereldkampioen Formule 1. De Duitser had vandaag in Abu Dhabi genoeg aan de tweede plaats om zijn eerste wereldtitel te claimen. Teamgenoot Lewis Hamilton won de race.

Rosberg pakte zijn eerste wereldtitel precies 34 jaar nadat zijn vader Keke de wereldtitel in de koningsklasse veroverde. Hamilton won de sprint richting de eerste bocht, met Rosberg in zijn kielzog. Max Verstappen raakte in het gedrang Nico Hülkenberg. Het gevolg was dat de Limburger in de rondte ging, zijn Red Bull uit de vangrail hield en de wedstrijd als 19e vervolgde.

Achter Hamilton en Rosberg sloot Räikkönen als derde aan, Ricciardo en Vettel volgden als vierde en vijfde. In zeven ronden tijden reed Verstappen zich van de 19e naar de 10e plaats, waardoor hij opnieuw in de punten lag. Hamilton kwam al in de achtste ronde binnen voor zijn eerste stop. Rosberg deed hetzelfde precies een ronde later. De stop van de beoogd wereldkampioen duurde ongewild langer door de binnenkomst van Vettel. Door de verschillende stops van anderen kwam Max op de vierde plek terecht.

Hamilton kwam weer aan de leiding met Max op de tweede stek. Nico Rosberg trachtte de Limburger te verschalken, deze gaf echter niet thuis. Raikkonen kwam door het hele gebeuren wat meer in de buurt van Rosberg. Jenson Button kon zijn allerlaatste F1-wedstrijd niet zonder problemen uitrijden. De Brit moest afrekenen met problemen aan de rechtervoorwiel ophanging en parkeerde zijn gehavende McLaren bij zijn team aan de kant.

Verstappen hield knap als tweede stand tussen Hamilton en Rosberg ondanks zijn spin in de openingsfase van de wedstrijd. Teamgenoot Ricciardo had het met Vettel aan de stok in een gevecht om de vijfde plaats. Nico Rosberg kon dankzij zijn DRS-systeem langs Verstappen, hetgeen hem de tweede plaats opleverde. De Limburger stopte in de 22e ronde voor zijn eerste stop. Max hervatte de race als achtste achter Perez.

Vettel kreeg de leiding in handen door stops van Hamilton en Rosberg. De Duitser had in deze situatie voldoende aan de zesde plek om de wereldtitel te pakken. Ricciardo reed zich vervolgens langzaam richting de versnellingsbak van Verstappen. Rosberg kroop op zijn beurt langzaam richting Hamilton. De vraag was nu of de Brit erop zinspeelde Red Bull dichterbij te laten komen in een poging ook een gooi richting de wereldtitel te doen.

Vettel gaf de leiding aan Hamilton in de 38e ronde door een bandenstop. Rosberg schoof op naar de tweede stek, Max volgde als derde. Het verschil tussen Rosberg en Hamilton schommelde rond de seconde. Max had met nog tien ronden te gaan zo'n 2 seconden voorsprong op Ricciardo. Door de late stop van Vettel beschikte de Duitser over betere banden dan Ricciardo. In de 46e ronde veroverde Vettel de vierde stek en opende zijn jacht op Verstappen. Vier rondjes voor de finishvlag sloeg de Ferrari-rijder buitenom toe en pakte de derde plaats.

Vettel trachtte in het slot het leven van Rosberg nog flink zuur te maken. Het mocht echter niet baten, waarna Lewis Hamilton, de laatste race van het seizoen op zijn naam schreef. Nico Rosberg had genoeg aan de tweede plaats en grossierde zijn eerste wereldtitel.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 116 keer
Marsosur