Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 17 juli 2016 13:42

Marquez verstevigt leiding na winst op Sachsenring

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Marc Márquez Marc Márquez

Marc Márquez heeft in de MotoGP voor de zevende maal in zijn carrière de Grand Prix van Duitsland gewonnen. De Spanjaard verstevigde dankzij die overwinning tevens zijn leidende positie in het kampioenschap.

Márquez vertrok vanaf pole position, maar viel in de beginfase van de race terug op het natte circuit. Honda koos echter als eerste voor slicks, waardoor de WK-leider van de veertiende naar de eerste plaats reed. Hij profiteerde daarbij wel van de concurrentie, die langer door bleef rijden op regenbanden.

De Brit Cal Crutchlow werd op bijna tien seconden van Márquez tweede, vóór de Italiaan Andrea Dovizioso. In het kampioenschap heeft Márquez halverwege het seizoen 48 punten voorsprong op zijn landgenoot Jorge Lorenzo, die vandaag niet verder kwam dan de vijftiende plek.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 110 keer
Marsosur