Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 07 juli 2015 18:28

Ilonka Elmont Foundation levert 26 gecertificeerde sportleiders af

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De districten Para en Wanica hebben na een succesvolle afsluiting van het 4 daags Ready&Able Train-de-Trainer programma 26 enthousiaste en deskundige sportcoaches erbij. De Ilonka Elmont Foundation organiseerde van 3 juli tot en met 6 juli jl. in Lelydorp, met financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade, het eerste Ready&Able Train-de-Trainer programma voor het jaar 2015.

Dit Train-de-Trainer programma bood cursisten de kans hun trainingsvaardigheden aan te scherpen en uit te breiden met nieuwe technieken hoe beter om te gaan met ouderen en kinderen met een beperking in combinatie met sport en bewegen. Bij de start van het Train-de-Trainer programma benadrukte Ilonka Elmont dat de cursisten met hun nieuwe aangereikte vaardigheden een nobele en belangrijke rol kunnen spelen in het leven van ouderen en kinderen met een beperking in hun district. En dat via hun inzet en bijdrage, onze kinderen met een beperking de kans zullen krijgen om zich beter sociaal te ontwikkelen en daardoor hun plek in de maatschappij zullen opeisen. Ambassadeur Noorman vertelde dat de Nederlandse Ambassade deze training wederom financiert omdat capaciteitsversterking in districten nodig is en daarnaast naadloos aansluit op het nieuwe gehonoreerde Twinningproject Special Heroes Suriname Sport&Bewegen welke de Ilonka Elmont Foundation vanaf augustus 2015 zal uitvoeren.

Het Ready&Able Train-de-Trainer programma bestaat net als bij de eerdere trainingen uit een theorie, praktijk en certificeringsonderdeel. In aanvulling op het reguliere programma is er ook extra aandacht besteed aan (algemene) veiligheid in sport, een gezonde levensstijl, eerste hulp bij sport ongevallen, didactiek, monitoring en evaluatie. Als belangrijk onderdeel van de certificering, werd door de cursisten in het Emiel Briel (LSB) Stadion te Lelydorp, een sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd waar ruim 60 kinderen afkomstig van de Stichting Matoekoe, SO Welgedacht C en SO Lelydorp lekker hebben mee gesport. Als afsluiting van de dag heeft de Nederlandse rapper Ellidee enkele nieuwe liedjes ten gehore gebracht, waarna de microfoon spontaan werd overgenomen door een leerling die zelf ook een klein optreden weg gaf. Dit tot groot enthousiasme van de overige leerlingen, docenten en cursisten.

Tijdens deze sportdag werden onder andere de aangeleerde vaardigheden en de flexibiliteit van de cursisten gemonitord, geëvalueerd en getoetst. De door de cursisten georganiseerde sportdag was een groot succes waarbij zowel de kinderen en docenten als de cursisten enorm hebben genoten. Alle cursisten waren razend enthousiast en trots. Allen gaven aan dat zij graag willen dat de Ilonka Elmont Foundation weer een sportdag in hun district organiseert waar zij uiteraard aan mee zullen doen. Sinds de start van het Ready&Able Train-de-Training programma in 2012 beschikt Suriname met deze nieuwe lichting over 137 gecertificeerde en gekwalificeerde Ready&Able sportleiders.

Bijzonder te vermelden is dat docenten van Speciaal Onderwijs alsook het regulier onderwijs, Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname, Lions Padvinders en de Jongeren Vereniging Para aan deze training hebben deelgenomen. De Ilonka Elmont Foundation kijkt zeer tevreden terug naar het verloop van de 4 intensieve Trainingsdagen en kijkt uit naar het tweede en laatste Ready&Able Train-de-Trainer programma voor 2015, deze zal worden gehouden in de laatste week van november 2015 te Paramaribo.
De eerstvolgende activiteit van de Ilonka Elmont Foundation staat gepland op 29 juli aanstaande in de Witte Lotus, waarbij de derde Sportparticipatie en Integratie project voor kinderen met een beperking zal worden uitgevoerd.
Ilonka Elmont Foundation
 
Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 511 keer Laatst aangepast op dinsdag, 07 juli 2015 18:46
Marsosur