Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 04 augustus 2015 20:05

Special Heroes Suriname ‘Iedereen kan een held zijn’

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Special Heroes Suriname wil steeds meer kinderen en jongeren met een beperking een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. Het afgelopen schooljaar hebben tien pilotscholen de Special Heroes workshops gehad op het gebied van Kunst & Cultuur.

De komende anderhalf jaar gaan maar liefst vijftien pilotscholen aan de slag met Special Heroes Suriname Sport & Bewegen. De afsluiting van Special Heroes Suriname Kunst & Cultuur en de launch van Special Heroes Suriname Sport & Bewegen zal worden gehouden op maandag 10 augustus 2015 vanaf 09.00 uur tot 10.00 uur in 't Surinaamsch Rumhuis. De dagindeling zal als volgt zijn: 08.30 uur: inloop, // 09.00 uur: opening & welkomstwoord, // 10.00 uur: afsluiting.

Special Heroes Suriname heeft als doel om meer kinderen en jongeren met een beperking een structurele en zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden. Dit kan op het gebied van kunst & cultuur, maar uiteraard ook op het gebied van sport & bewegen. Om ervoor te zorgen dat steeds meer kinderen en jongeren met een beperking geïnteresseerd raken in kunst & cultuur en sport & bewegen, werkt Special Heroes Suriname nauw samen met verschillende pilotscholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Binnen dit onderwijs is de doelgroep te vinden én binnen dit onderwijs kan structurele vrijetijdsparticipatie, op het gebied kunst & cultuur en sport & bewegen, worden gepromoot.
 
Special Heroes Suriname Kunst & Cultuur is het afgelopen schooljaar een succesvol pilotproject geweest binnen tien scholen voor het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Er kwam naar voren dat muziek, dans en schilderen / beeldhouwen erg populair zijn. We zijn dan ook blij en trots dat Ramon Williams (Conservatorium Suriname), Idris ‘Yche’ Saijo (Dansschool Danzson), George Struikelblok (Nola Hatterman), totaal 30 workshop periodes (3 workshops per periode) op deze scholen hebben kunnen geven.

Uit de evaluaties blijkt dat er een grote behoefte bestaat om ook na de projectperiode hiermee door te gaan. Special Heroes Suriname Kunst & Cultuur heeft daarmee zijn meerwaarde bewezen. Continuïteit is nodig om het uiteindelijke doel: ‘kinderen en jongeren met een beperking structureel te laten participeren binnen kunst- en cultuurinstellingen’, te behalen.

Special Heroes Suriname Sport & Bewegen zal vanaf oktober 2015 tot en met december 2016 op maar liefst vijftien pilotscholen voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs worden uitgevoerd. De methodiek is volstrekt vergelijkbaar met het project Special Heroes Suriname Kunst & Cultuur. De sportverenigingen zullen totaal 45 workshop periodes op de scholen gaan uitvoeren. Het doel is kinderen en jongeren met een beperking te interesseren om structureel én in hun vrije tijd meer aan sport te doen en lid te worden van een sportvereniging.

Het uiteindelijke doel is dat Special Heroes Suriname Sport & Bewegen wordt opgenomen in het curriculum van de scholen. Hiermee wordt bewerkstelligd dat ook deze doelgroepen structureel bij de sportverenigingen te vinden zijn. Tijdens de launch zal worden uitgelegd wat de meerwaarde van Special Heroes Suriname Kunst & Cultuur is geweest en zal Special Heroes Suriname Sport & Bewegen officieel worden gelaunched.  
 
Special Heroes Suriname Kunst&Cultuur en Special Heroes Suriname Sport&Bewegen zijn UTSN twinningsprojecten en worden uitgevoerd met de financiële ondersteuning
van het Ministerie van Buitenlandse Zaken uit Nederland. De projecten worden uitgevoerd door de Ilonka Elmont Foundation uit Suriname en Stichting Nationaal Fonds ‘het Gehandicapte Kind’ uit Nederland.

Ilonka Elmont Foundation

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 1012 keer Laatst aangepast op dinsdag, 04 augustus 2015 20:10
Marsosur