Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 12 november 2015 17:53

Sportdag met een uniek karakter

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
ILonka Elmont ILonka Elmont

Op vrijdag 13 november vanaf 09.00uur-11.00uur op het Boys sportcomplex aan de El Doradolaan (Rainville) zal de Ilonka Elmont Foundation, samen met het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO), haar vierde en laatste sportdag van het jaar organiseren.

Tijdens deze sportdag worden ruim 230 leerlingen van de Kennedyschool, SO/VSO Emmaschool, VSO Ilse Labadie, SO Maretraite en TJG uitgenodigd om lekker mee te sporten.  Behalve dat deze sportdag de laatste en grootste van het jaar is, heeft het ook een uniek karakter.

Tijdens deze dag zullen namelijk de 3 lopende projecten van de Ilonka Elmont Foundation samenkomen, te weten de sportdagen voor kinderen met een beperking, Special Heroes Suriname Sport&Bewegen en het Ready&Able Train de Trainer programma.  
 
Vanuit Special Heroes Suriname Sport&Bewegen worden de sporten voetbal, volleybal en atletiek gepromoot binnen het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Deze sporten zullen ook terug komen op de sportdag onder leiding van Sandrina Hunsel, Chavelli Wip en Cheryl Brunings (volleybal), Desire Vroom en Arthur Maynard (voetbal) en Zabdai Zamuel met Stefan Macintosh (atletiek). 

Daarnaast zullen de gecertificeerde cursisten van recente Ready&Able Train de Trainer programma’s wederom gemonitord en geevalueerd worden. In totaal zijn ruim 120 mensen reeds getraind via dit programma. De laatste Ready&Able training van het jaar zal vanaf 27 november aanstaande plaatsvinden.  
 
De kinderen kunnen zich gedurende de ochtend vermaken met spelletjes zoals Canadees trefbal, roversspel, tweelingvoetbal en djoel maar dus met voetbal, volleybal en atletiek vanuit Special Heroes Suriname Sport&Bewegen. De Ilonka Elmont Foundation nodigt bij elke sportdag een bekende Surinamer uit om mee te doen en om als rolmodel te dienen voor de kinderen.

Tijdens deze laatste sportdag zal de zanger Tjatjie, bekend van hits als ‘KanKanMan’ en ‘Kon Go’ om samen met de kinderen sporten en spelen en enkele liedjes ten gehore brengen. Ondanks dat hij eerder bij een sportdag aanwezig was, hoefde hij niet lang na te denken toen hij weer werd uitgenodigd. “Ik voetbal zelf en ik vind het erg belangrijk dat kinderen de kans krijgen om te sporten. Als ik mijn steentje hieraan kan bijdragen dan ben ik er zeker bij” zegt Tjatjie.  
 
 Door de welwillendheid en ondersteuning van onze sponsors, Kuldipsingh NV, SEMC, Self Reliance, Fernandes Bakkery, Cirkel Group, BasicOne en Caribbean Drive, zijn onze sportdagen voor het jaar 2015, mogelijk gemaakt. Zonder hun bijdrage zouden wij dit fantastische en structurele sportparticipatieproject niet voor het zesde jaar op rij kunnen uitvoeren.

Ilonka Elmont Foundation
 
Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 270 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 november 2015 18:02
Marsosur