Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 15 november 2015 01:11

Sportdag Ilonka Elmont Foundation groot succes

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Ilonka Elmont Foundation heeft op vrijdag 13 november haar vierde en laatste sportdag van het jaar voor kinderen met een beperking georganiseerd op het Boys Sportcomplex aan de El Doradolaan (Rainville).

In tegenstelling tot de eerder in de media genoemde aantallen, hebben ruim 260 leerlingen van de Kennedyschool, SO/VSO Emmaschool, VSO Ilse Labadie, SO Maretraite en TJG een plezierige ochtend vol spelletjes en sporten beleefd.
 
Behalve dat deze sportdag de laatste en grootste van het jaar was, had het ook een uniek karakter. Tijdens deze dag kwamen namelijk de 3 lopende projecten van de Ilonka Elmont Foundation samen, te weten de sportdagen voor kinderen met een beperking, Special Heroes Suriname Sport&Bewegen en het Ready&Able Train de Trainer programma.  

Na een korte warming-up werden de kinderen verdeeld over de verschillende sporten en spelvormen en konden zij zich uitleven met spelletjes zoals Canadees trefbal, djoel, touwtje springen, roversspel en tweelingvoetbal. Ook werden de sporten atletiek, voetbal en volleybal uit Special Heroes Suriname Sport&Bewegen aangeboden. Deze sporten werden verzorgd door Sandrina Hunsel, Chavelli Wip (volleybal), Arthur Maynard en Desire Froom (voetbal). “Ik ben sinds vorig jaar bij de Ilonka Elmont Foundation betrokken en blijf mij inzetten om kinderen met een beperking ook aan het voetballen te krijgen” aldus Arthur “Basja Ranking” Maynard.  
 
Alle spelletjes werden gespeeld in competitie verband en met een hoog plezierfactor. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Caribbean Drive, ondersteund door de Surinaamse artiest Tjatjie. Hij heeft enthousiast mee gesport en vervolgens een kort zang- en dansoptreden met en voor de kinderen gegeven. “Ik blijf ervan genieten om te sporten en zeker met kinderen. Je krijgt er zoveel energie en voldoening van” geeft Tjatjie aan.

De organisatie en (sport)begeleiding lag in handen van het team van de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met het Bureau Speciaal Onderwijs (MinOWC) en werd fysiek ondersteund door 101 Consultancy die zich al meer dan een jaar vrijblijvend voor deze doelgroep inzet. Ook heeft de organisatie zich bij deze sportdag mogen verheugen op de belangeloze inzet van een team sportbegeleiders van het Korps Brandweer Suriname uit Lelydorp. Dit team is recentelijk opgeleid tijdens ons Ready&Able Train-de-Trainer programma gehouden te Lelydorp.  

De Ilonka Elmont Foundation dankt het bestuur van het Boys Sportcomplex, begeleiders en vrijwilligers voor het welslagen van de sportdag en kijkt met tevredenheid terug op een succesvol verlopen dag. De laatste activiteit van de Ilonka Elmont Foundation, het Ready&Able Train de Trainer programma, staat gepland van 27 november t/m 1 december a.s. in Paramaribo.
Ilonka Elmont Foundation

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht! 

Lees 225 keer Laatst aangepast op zondag, 15 november 2015 01:21
Marsosur