Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 30 november 2015 14:28

Tweede Ready&Able Train de Trainer programma wordt afgesloten met examen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
ILonka Elmont ILonka Elmont

Na een succesvolle opening van het tweede deel van de vijfdaags Ready&Able Train de Trainer programma zal aanstaande dinsdag op 1 december de Ready&Able Train de Trainer programma middels een examen worden afgesloten.

Op vrijdag 27 november j.l. werd deze cursus officieel geopend door de volgende sprekers minister Robert Peneux, directeur Sportzaken Luciano Mentowikromo, Sandra Ammersingh namens de Nederlandse Ambassade, Mike Resomardono van Kosmos Energy, Gertjan van der Linden en Ilonka Elmont. Tijdens de afgelopen dagen zijn wij met ons Ready&Able Train de Trainer programma deel 2 erg in de diepte in de bestaande materie gegaan, daarnaast hebben wij ons programma verrijkt met de trainingen van Nico Teunissen namens de Onderwijsspecialisten/Stinafo/NPC en de bekende Gertjan van der Linden namens BEN/NOC*NSF/NPC.  

Gertjan van der Linden is onze speciale gast, behoort tot de Paralympische wereldtop en is bondscoach van het Nederlands paralympisch basketbalteam. Met zijn beperking is hij zeer succesvol in de wereld.
Na het examen op 1 december aanstaande, welke in de vorm van een sportdag gegoten is, zullen de nieuw aangeleerde vaardigheden van de 32 cursisten gemonitord en geëvalueerd worden. Aan deze sportdag zullen ruim 110 kinderen met een beperking van de Marcel Riaschool, Samuelschool en de Grietjebieschool meedoen.  
 
Bijzonder te vermelden is dat wij tijdens deze sportdag, naast Gertjan van der Linden en Nico Teunissen, ook andere bijzondere gasten in ons midden zullen hebben. Nederlands ambassadeur Ernst Noorman en zijn vrouw Henneke IJkelenstam zullen meesporten en daarnaast wordt het examen bezocht door de Caricom Youth Ambassadors, en Gracielle Hew A Kee namens het Bureau Speciaal Onderwijs. Niet alleen voor kinderen en ouderen met een beperking: maar vooral voor hun coaches en begeleiders is de Ilonka Elmont Foundation ervan overtuigd dat zij met de juiste mindset een vershil kunnen uitmaken en het ook ver kunnen schoppen in deze wereld. Tijdens dit Ready&Able Train de Trainer programma zijn wederom gymdocenten, sporttrainers van de verschillende sportbonden, leden van het Korps Brandweer Suriname en Korps Politie Suriname als ook vrijwilligers getraind.  
 
De Ilonka Elmont Foundation zet zich sinds 2009 niet alleen in om kinderen met een beperking een kans te geven om deel te nemen (sportparticipatie) aan sporten, spellen en bewegingsactiviteiten maar ook aan sportintegratie en andere vormen van vrijetijdsbesteding waaronder het aanbieden in de vorm van kunst en cultuur (Special Heroes Suriname Kunst&Cultuur) en sport en bewegen (Special Heroes
Suriname Sport&Bewegen). Via dit soort projecten, welke allemaal in samenhang met elkaar zijn, kunnen kinderen met een beperking hun weg naar structurele vrijetijdsparticipatie vinden en hun plek in de maatschappij op eisen.  

Sinds 2012 wordt dit programma in Suriname met succes uitgevoerd en heeft  de Ilonka Elmont Foundation reeds 118 cursisten gecertificeerd in de 4 districten; Paramaribo, Wanica, Para en Nickerie. Uit onderzoek en evaluaties blijkt het programma niet alleen een succes maar ook een noodzaak te zijn. Uit de in totaal 31 scholen in het Speciaal Onderwijs en organisaties met ruim 1500 kinderen met
een beperking zijn er helaas nog onvoldoende bekwame sportleiders in het veld. Via dit Ready&Able Train de Trainer programma krijgen kinderen of volwassenen met een beperking de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te sporten en te bewegen waardoor zij op termijn de fysieke, psychische en sociale voordelen zullen ervaren.
 
Dinsdag 1 december 2015 - Sportdag:
07.00-07.30: Verzamelen sportbegeleiders bij sportveld  
07.30-08.00: Uitzetten van de velden
08.00-08.30: Aanmelden van de scholen en organisaties
08.30-08.45: Openingsspeech en warming up
08.45-10.30: Start van de sporten en spellen
10.30-10.45: Cooling down en afsluiting
10.45-11.00: Gezamenlijk opruimen en verzamelen sportmateriaal
11.00-11.30: Certificaat uitreiking
 
ILonka Elmont Foundation

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 290 keer
Marsosur