Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 01 december 2015 17:19

Capaciteitsversterking levert 23 gecertificeerde sportleiders af

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met de afsluitende activiteit van het 5-daagse Ready&Able Train de Trainer programma is Suriname 23 enthousiaste en deskundige sportcoaches rijker. De Ilonka Elmont Foundation organiseerde et Ready&Able Train de Trainer programma deel 2.

Met de financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade en Kosmos Energy bood dit Train de Trainer programma de cursisten niet alleen de kans om hun trainingsvaardigheden aan de scherpen en uit te breiden, maar ging het ook dieper in de materie ten opzichte van de voorafgaande Ready&Able Train de Trainer programma’s.

Bij de start van het Train de Trainersprogramma gaven zowel de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Robert Peneux als ook directeur Sportzaken Luciano Mentowikromo aan dat initiatieven als dit Ready&Able Train de Trainer programma eraan zullen bijdragen dat er kwalitatief goede sportbegeleiders in het veld zullen zijn en dat de positie van mensen met een beperking op deze manier ook verbeterd kan worden. Ook sluit het Ready&Able Train de Trainer programma niet alleen naadloos aan op het Twinning project Special Heroes Suriname Sport&Bewegen, welke de Ilonka Elmont Foundation sinds augustus 2015 uitvoert, maar ook op Special Edition, de reguliere sportdagen voor kinderen met een beperking.   
 
Het Ready&Able Train de Trainersprogramma bestaat net als bij de eerdere trainingen uit een theorie, praktijk en certificeringsonderdeel. Naast het aangescherpte reguliere programma is het programma verrijkt met de trainingen van Nico Teunissen namens de Onderwijsspecialisten/Stinafo/NPC en de bekende Gertjan van der Linden namens BEN/NOC*NSF/NPC. Gertjan van der Linden behoort tot de Paralympische wereldtop en is bondscoach van het Nederlands paralympisch basketbalteam. Met zijn beperking is hij zeer succesvol in de wereld.  
 
Als belangrijk onderdeel van de certificering, werd door de cursisten op de Witte Lotus, een sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd waar ruim 110 kinderen afkomstig van de Marcel Riaschool, Samuelschool en Grietjebieschool lekker hebben mee gesport. Tijdens deze sportdag waren behalve Gertjan van der Linden en Nico Teunissen, ook andere bijzondere gasten aanwezig. De Nederlands ambassadeur Ernst Noorman en zijn vrouw Henneke IJkelenstam hebben meegesport met de kinderen, en ook is het examen bezocht door de Caricom Youth Ambassadors en Gracielle Hew A Kee namens het Bureau Speciaal Onderwijs.  
 
Tijdens deze sportdag werden o.a. de aangeleerde vaardigheden en de flexibiliteit van de cursisten gemonitord, geëvalueerd en getoetst. De door de cursisten georganiseerde sportdag was een groot succes dat zowel de kinderen als de cursisten hebben enorm genoten. Sinds de start van het Ready&Able Train de Trainingsprogramma in 2012 beschikt Suriname met deze nieuwe lichting over 141 gecertificeerde en gekwalificeerde Ready&Able sportleiders.  

Bijzonder te vermelden is dat sporttrainers van de verschillende sportbonden, medewerkers van verschillende ministeries, Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname en Stichting Striving Youth aan deze training hebben deelgenomen. De Ilonka Elmont Foundation kijkt zeer tevreden terug naar het verloop van de 5 intensieve trainingsdagen en kijkt uit naar dit Ready&Able Train de Trainersprogramma deel 2 een vervolg te geven in 2016.Ilonka Elmont Foundation

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 248 keer Laatst aangepast op dinsdag, 01 december 2015 17:38
Marsosur