Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 05 april 2016 21:50

Moeilijke tijden voor Special Olympics

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Minister Faizal Abdoelgafoer ontvangt een T-shirt van Special Olympics Minister Faizal Abdoelgafoer ontvangt een T-shirt van Special Olympics

Special Olympics, de spelen voor mensen met een beperking is geen eenvoudige zaak. De kosten lopen op, sponsoren haken af en het komen aan subsidie is een lijdensweg. “Vroeger was het vrijwilligerswerk, nu vragen de coaches een tegemoetkoming.”

Aan het woord is Edward Gessel, voorzitter van het Special Olympics bestuur. Het bestuur was vrijdag voor een kennismakingsbezoek bij minister van Sport en Jeugdzaken (S en J), Faizal Abdoelgafoer.

“De organisatie is afhankelijk van subsidies en kan het niet opbrengen om de mensen te betalen”, benadrukte Gessel. Veel van de kinderen hebben geen middelen om naar de trainingen te gaan. De deelname aan de zomerspelen vorig jaar in Los Angeles was succesvol, zegt Gessel. Maar het wordt moeilijker. Het bestuur hoopt op ondersteuning van het ministerie.

Abdoelgafoer maakt kennis met verschillende buurt- en sportorganisaties. Het is de bedoeling van het ministerie om de organisaties beter en continu te betrekken bij het beleid, zegt de voorlichting van S en J. Abdoelgafoer adviseerde het bestuur om subsidie aan te vragen bij het ministerie en onder de verschillende tehuizen een sportdag te organiseren. Op deze manier kunnen fondsen verzameld worden voor, onder meer, de ‘Dag van de mensen met een beperking’, op 3 december.

Special Olympics is al 36 jaar actief in Suriname en biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om aan sport te doen. De organisatie heeft vanaf het begin aan alle spelen voor de doelgroep meegedaan. Naast voorzitter Gessel waren, Frank Cameron (oprichter Special Olympic), Eduard Held (trainer) en Johnny Jairam (Special Olympics kampioen), ook aanwezig bij het gesprek met de minister.

Voorlichting  Sport en Jeugdzaken
 
Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 169 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 april 2016 09:03
Marsosur