Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 21 november 2016 16:08

Succesvolle sportdag voor kinderen met een beperking

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met een sportdag voor kinderen met een beperking heeft de Ilonka Elmont Foundation het vierdaags Ready&Able Train de Trainer programma module 2 afgesloten. Dit programma werd van 18 tot en met 21 november 2016 georganiseerd.

Met ondersteuning van de Nederlandse Ambassade, Wings of Support (KLM) en Self Reliance zijn er dus 22 enthousiaste en sportcoaches gecertificeerd. Dit Train de Trainer programma bood de cusisten niet alleen de kans om hun trainingsvaardigheden aan de scherpen en uit te breiden, maar ging ook dieper in de materie ten opzichte van de voorafgaande Ready&Able Train de Trainer programma’s. 

Bij de start van het Train de Trainer programma benadrukten zowel de onderdirecteur Kenneth Jaliens (Ministerie van Sport en Jeugdzaken) en het hoofd Bureau Speciaal Onderwijs Marjori Struiken
(Ministerie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) het belang van dit programma voor kinderen met een beperking en de noodzaak van kwalitatief goed opgeleide sportcoaches.

Deze sportdag markeerde ook het einde van het UTSN Twinning project Special Heroes Suriname Sport&Bewegen (ondersteund door het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken) welke de
afgelopen 18 maanden op 15 scholen uit het Speciaal Onderwijs heeft gedraaid. “Het is voor ons een bijzonder moment omdat onze drie grote projecten, het Ready&Able Train de Trainer programma,
Special Heroes Suriname Sport&Bewegen en Special Edition (sportdagen voor kinderen met een beperking) elkaar juist op deze dag kruisten” aldus Ilonka Elmont.

Als praktijk onderdeel en examen werd door de curisten op het Emile de la Fuente Sportcomplex een sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd waar ruim 165 kinderen afkomstig van de Jule Fernandesschool, Huize Betheljada, Stichting Hubstina en de Mytylschool hebben meegesport. Tijdens deze sportdag heeft de Foundation zich ook mogen verheugen op de deelname van bijzondere gasten waaronder de Nederlands Ambassadeur Ernst Noorman en zijn vrouw Henneke Ijkelenstam, Emanuel Sanvisi, Lucien Carbin en Priscilla Davids die allen flink hebben meegesport met de kinderen.

Ook werden de aangeleerde vaardigheden en de flexibiliteit van de cursisten gemonitord, geëvalueerd en getoetst. Zowel de sportdag als het Ready&Able Train de Trainer waren een groot succes waarbij de kinderen als de cursisten enorm hebben genoten. Sinds de start van het Ready&Able Train de Trainingsprogramma in 2012 beschikt Suriname met deze nieuwe lichting over 165 gecertificeerde en gekwalificeerde Ready&Able sportcoaches.

De Ilonka Elmont Foundation kijkt zeer tevreden terug naar het verloop van de 4 intensieve trainingsdagen en kijkt uit haar activiteiten in 2017 een vervolg te geven.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 188 keer Laatst aangepast op maandag, 21 november 2016 16:27
Marsosur