Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 19 april 2015 13:51

Deelname paralympisch Suriname aan Caixa Loterias Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Op de foto zijn Sefanja en Biondi de eerste en tweede van links uit Op de foto zijn Sefanja en Biondi de eerste en tweede van links uit

Van 21 april tot en met 25 april aanstaande zullen de Surinaamse Paralympische topatleten Sefanja Hankers en Biondi Misasi (beiden 24 jaar oud) deelnemen aan de Caixa Loterias Open Championship in Sao Paolo, Brazilië.

Sefanja is zwemmer met een visuele beperking en heeft onder begeleiding van zijn coach Zabdai Zamuel de afgelopen periode keihard getraind om zijn tijden scherp te stellen. Sefanja heeft als tiener in 2007 eerder meegedaan in de ParaPanam Games, toen in Rio de Janeiro. Hij komt in de wedstrijden in Sao Paolo uit op de 50 meter school en 50 meter freestyle.

Biondi Misasi is atleet met een visuele beperking en zal uitkomen op de onderdelen 100 meter en verspringen. Onder begeleiding van Atletiek coach Eduard Held heeft Biondi gewerkt aan zijn conditie. Misasi is geen onbekende in de internationale Paralympische beweging omdat hij al eerder heeft meegedaan aan de Paralympics in Beijing in 2008 en in Londen in 2012.

De Caixa Loterias Open Championship in Sao Paolo, Brazilië zijn tevens kwalificatiewedstrijden voor deelname aan de ParaPanam Games in augustus in Toronto, Canada. Het Nationaal Paralympisch Comité Suriname beijvert zich sinds 2004 voor het verschaffen van topsport mogelijkheden voor personen met een lichamelijke beperking.  Sinds de oprichting hebben Surinaamse Paralympische atleten deelgenomen aan de Internationale Paralympische Zomer Spelen, te weten Athene in 2004, Beijing in 2008 en Londen in 2012.

De Paralympic Games worden, zoals bekend, altijd direct gehouden na de Olympische Zomer Spelen, op dezelfde locatie en met gebruikmaking van dezelfde faciliteiten en infrastructuur. De kwalificatie voor en de deelname aan de ParaPanam Games in Toronto dit jaar, zijn onderdeel van een programma ‘the Road to Rio” van het Nationaal Paralympisch Comité Suriname, dat deelname van Suriname aan de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro mogelijk moet maken.

De delegatie bestaat uit: Edward Gessel (Chef de mission), Sefanja Hankers - zwemmen (visuele beperking), Biondi Misasi - atletiek (visuele beperking), Zabdai Zamuel (zwemcoach) en Eduard Held (atletiek coach).

Melvin Mackintosh

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 543 keer
Marsosur