Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 26 april 2015 23:09

Biondi Misasi & Sefanja Hankers kwalificeren zich voor ParaPanam

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Biondi Misasi Biondi Misasi

Met een tijd van 11.83 op de 100 meter heeft Suriname’s Paralympisch atleet Biondi Misasi (24) zich gekwalificeerd voor deelname aan de ParaPanam Games in augustus in Toronto, Canada.

Ook landgenoot Sefanja Hankers (24), Paralympisch zwemmer, heeft zijn toegangskaart voor Toronto op zak met een tijd van 31.87 op de 50 meter borstcrawl. Van 21 april tot en met 25 april hebben deze Surinaamse Paralympische topatleten deelgenomen aan de Caixa Loterias Open Championship in Sao Paolo, Brazilië. De delegatie keert maandag terug in Suriname.

Biondi Misasi heeft tijdens de voorrondes een blessure opgelopen en kon niet meedoen met de finale van de 100 meter. Op zaterdag deed hij wel mee aan de het verspringen en sprong met 6.36 meter zowaar een bronzen medaille binnen voor Suriname. Biondi Misasi is atleet met een visuele beperking en geen onbekende in de internationale Paralympische beweging omdat hij al eerder heeft meegedaan aan de Paralympics in Beijing in 2008 en in Londen in 2012.

Sefanja Hankers heeft in de voorronde op de 50 meter borstslag 33.60 getikt. In de finale verscherpte hij zijn tijd en bracht die op een prijzenswaardige 31.87. Op de 50 meter schoolslag heeft Sefanja 40.87 getikt. De finale is niet doorgegaan vanwege te weinig competitie. Sefanja is zwemmer met een visuele beperking en heeft als tiener in 2007 eerder meegedaan in de ParaPanam Games, toen in Rio de Janeiro.

Het Nationaal Paralympisch Comité Suriname beijvert zich sinds 2004 voor het verschaffen van topsport mogelijkheden voor personen met een lichamelijke beperking. Sinds de oprichting hebben Surinaamse Paralympische atleten deelgenomen aan de Internationale Paralympische Zomer Spelen, te weten Athene in 2004, Beijing in 2008 en Londen in 2012. De Paralympic Games worden, zoals bekend, altijd direct gehouden na de Olympische Zomer Spelen, op dezelfde locatie en met gebruikmaking van dezelfde faciliteiten en infrastructuur.

De kwalificatie voor en de deelname aan de ParaPanam Games in Toronto dit jaar, zijn onderdeel van een programma ‘the Road to Rio” van het Nationaal Paralympisch Comité Suriname, dat deelname van Suriname aan de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro mogelijk moet maken.

Melvin Mackintosh

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Sefanja HankersSefanja Hankers

Lees 620 keer Laatst aangepast op zondag, 26 april 2015 23:21
Marsosur