Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647

Op de Dag der Bevrijding hebben vier schaakorganisaties de handen bij elkaar geslagen om een thematoernooi voor ruim 50 schakers te organiseren. Schaakvereniging Rukhmania, Free First Move Chess Club, Chess For Talents en Chess Academy waren verantwoordelijk.

Lees meer...

Wesley So is winnaar geworden van het 79ste Tata-toernooi.In de laatste ronde versloeg de Amerikaan met zwart GM Ian Nepomniasjtsji uit Rusland, waarmee hij zijn puntentotaal op 9 uit 13 bracht en buiten bereik van de concurrentie kwam.

Lees meer...

Het Tata-toernooi van dit jaar blijft spannend tot de laatste ronde. Wesley So behield zaterdag de leiding maar drie andere grootmeesters, onder wie Magnus Carlsen, zitten hem op de hielen. So speelde in de voorlaatste ronde met wit tegen Wei Yi.

Lees meer...

Wei Yi heeft zich in de 11e ronde opgewerkt naar de 2e plaats in het klassement van de Masters Groep in het jaarlijkse Tata-toernooi te Wijk aan Zee. De 17-jarige Chinees won in de Cordell-variant van het Spaans met wit in 31 zetten van Karjakin.

Lees meer...

Het begint er op te lijken dat Magnus Carlsen dit jaar het Tata-toernooi niet gaat winnen. De wereldkampioen moest in de tiende ronde berusten in een remise, terwijl zijn voornaamste rivaal, Wesley So uit de VS, wel winst boekte.

Lees meer...

Toen Magnus Carlsen op de eerste dag van het Tata-toernooi werd gevraagd of hij tevreden was met de loting, grapte de wereldkampioen dat het jammer was dat hij een witpartij aan Loek van Wely "moest gaan verspillen".

Lees meer...

Anish Giri heeft zondag zijn eerste nederlaag moeten incasseren bij Tata Steel Chess in Wijk aan Zee. De 22-jarige Nederlander gaf in zijn partij in de achtste ronde tegen de Armeniër Levon Aronian na 43 zetten op.

Lees meer...

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft in de zevende ronde een opgelegde kans gemist om in het klassement van de Tata Masters de eerste plaats te bereiken. Carlsen wist Anish Giri een pion te ontfutselen en hem steeds verder in het nauw te dringen. 

Lees meer...

Anish Giri heeft de schijn tegen maar nee, een remiseschuiver is hij niet. Het zit hem soms domweg tegen, zoals eerder in het Tata-toernooi van dit jaar, toen hij tegen Dmitri Andrejkin en Wei Yi in gewonnen stelling de zege liet glippen.

Lees meer...

Wesley So gaat na de viere ronde van het Tata-toernooi, die gespeeld werd in de Rotterdamse Kuip, alleen aan kop in Masters-klassement. So had in een Engelse partij aan 38 zetten genoeg om de Indiase GM Harikrishna op de knieën te dwingen.

Lees meer...
Pagina 1 van 7
Marsosur