Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 14 oktober 2015 18:00

Viermaal goud voor Suriname tijdens Aruba Chess Challenge 2015

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
De Surinaamse delegatie van het 69ste Aruba Chess Challenge 2015 Tournament De Surinaamse delegatie van het 69ste Aruba Chess Challenge 2015 Tournament

Op Aruba werd onlangs de 69ste Aruba Chess Challenge 2015 Tournament gehouden. Van 8 tot 11 oktober namen schakers uit Venezuela, Curacao, Aruba en Suriname het tegen elkaar op.

De Surinaamse schaakdelegatie bestaande uit nieuw talent en enkele geroutineerde spelers boekte enkele opvallende resultaten en behaalde in de U8 klasse zowel de eerste als de tweede plaats. Aryan Badri werd in deze klasse de kampioen en Anisha Jaipersaud werd tweede. Beide zeer jonge schakers hebben nu al laten zien dat zij over veel talent beschikken.
 
In de U10 klasse behaalde Shruti Dhaniramsingh, uitkomend voor Suriname, de derde plaats. Alisha Jaipersaud, de oudere zus van Anisha, werd in de U12 klasse kampioen. Het deelnemersveld in deze klasse bestond uit 42 spelers. Ook Stephan Sojo wist in de U12 klasse beslag te leggen op het zilver. Nehemia Weewee behaalde voor Suriname de eerste plaats in de U14 en Kelvin Finkie deed hetzelfde maar wel in de U16 klasse.

Beide spelers kwamen echter uit in de U18 groep bestaande uit 30 spelers. Binnen hun leeftijdsgroep waren zij de besten en mogen zij terug kijken op een zeer mooi en leerzaam toernooi. In de Open groep met 26 deelnemers behaalde Romario Sanches de gedeelde derde plaats met 4.5 punten. Gedeelde achtste plaats met 4.0 punten werd Frank Lo Kim Lin, die tevens voorzitter is van de Surinaamse Schaakbond. Gedeelde veertiende plaats met 3.0 punten werd Avikaar Malgie. Alle spelers zijn op eigen gelegenheid naar dit toernooi afgereisd.

De Surinaamse Schaakbond is zeer tevreden met de prestaties van vooral de nieuwe talenten. Het schaakbeleid ontwikkelt zich in de goede richting. De SSB wil binnen enkele jaren toonaangevend zijn in de regio.
 
Surinaamse Schaakbond

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 570 keer Laatst aangepast op donderdag, 15 oktober 2015 12:41

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora